SECȚIA DE UROLOGIE A SPITALULUI CLINIC COLENTINA - PESTE TREI MII DE PACIENȚI TRATAȚI ANUAL

SECȚIA DE UROLOGIE A SPITALULUI CLINIC COLENTINA - PESTE TREI MII DE PACIENȚI TRATAȚI ANUAL

    De șase ani, în Secția de Urologie a Spitalului Clinic Colentina se întâmplă minuni. Într-o secție dezvoltată de la zero, o echipă de medici tineri demonstrează în fiecare zi că se poate face un act medical de calitate. Mii de oameni au fost tratați de boli grave, unii fiind la limita dintre viață și moarte.

Secția de Urologie a fost înființată în anul 2012, iar echipa este condusă încă de atunci de doctorul Victor Cauni, unul dintre cei mai cunoscuți urologi din întreaga lume, premiat cu peste 20 de medalii de aur pentru invențiile sale în domeniul medical.

Echipa de șapte medici a ajuns să trateze peste 15.000 de pacienți, în doar șase ani. Doar în anul 2017, au fost peste 3.500 de operații. În anul 2012, când secția și-a început activitatea, au fost doar puțin peste 300 de intervenții.

Secția are 30 de paturi și un bloc operator cu două săli, unde pot fi realizate intervenții chirurgicale urologice de orice complexitate. Există, de asemenea, saloane speciale pentru tratamentul postoperator.

80% dintre intervențiile realizate de echipa medicală sunt endourologice și minim invazive. De asemenea, la Spitalul Clinic Colentina pot fi realizate intervenții urologice prin ureteroscopie flexibilă. #SecțiadeUrologie deține patru astfel de dispozitive medicale, iar în București mai există doar într-un singur spital de stat și în două clinici private.

#DrVictorCauni, șeful secției Urologie: “Toți chirurgii ne credem Dumnezei. Dumnezeu nu se crede chirurg. O operație dacă o faci magistral, impecabil, și pacientul nu are indicație, merge prost. Dacă pacientul are indicație de operație, poți să o faci și cu picioarele operația că merge bine. La noi, contează foarte mult stabilirea corectă a indicației”.

Secția de Urologie urmează să fie renovată prin eforturile Spitalului Clinic Colentina și cu ajutorul fondurile primite de la Primăria Municipiului Bucureşti, prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București.

#Urologie #SpitalulColentina #PrimăriaCapitalei #ASSMB