AJUTORUL FINANCIAR PENTRU FERTILIZARE IN VITRO - O ȘANSĂ PENTRU TINERII CARE VOR SĂ FIE PĂRINȚI

AJUTORUL FINANCIAR PENTRU FERTILIZARE IN VITRO - O ȘANSĂ PENTRU TINERII CARE VOR SĂ FIE PĂRINȚI

 Programul “O șansă pentru cuplurile infertile”, finanțat de Primăria Municipiului Bucureşti și derulat de Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, le oferă tinerilor, în special, o posibilitate de a deveni părinți.

Vârsta pacientelor care și-au depus dosarul în prima luna nu depășește, în multe cazuri, 35 de ani.

Astfel, din analiza primelor 229 de dosare aprobate, cele mai multe paciente, 55%, au între 31 și 35 de ani.
De asemenea, 16% dintre femei au între 25 și 30 de ani.
Cel mai mic procent, 1%, îl reprezintă pacientele care au peste 41 de ani.

Din nefericire, dacă 57% dintre paciente sunt la prima procedură de fertilizare in vitro, aproape jumătate dintre tinerele înscrise până acum în program nu sunt străine de astfel de tratamente medicale.
23% au efectuat deja o procedură de fertilizare in vitro, 13 % au trecut prin două proceduri, iar 7% au avut peste trei proceduri fără succes.

Datele statistice au evidențiat și faptul că, în general, pacientele sunt persoane active. 64% dintre aceste tinere lucrează în mediul privat.

De asemenea, vorbim de persoane care au acces la informații și au un nivel de educație ridicat. 46% dintre femei au terminat o facultate, iar 47% au chiar studii de master sau doctorat.

1.000 de cupluri din București - care au indicație medicală pentru FIV, iar vârsta partenerei este între 24 și 45 de ani - se vor califica pentru acest ajutor financiar. Restul condițiilor pentru a primi acest sprijin apar în regulamentul complet, postat pe site-ul ASSMB, la secțiunea Proiect FIV.

Banii, aproape 3.000 de euro pentru fiecare cuplu, se acordă sub forma a două vouchere pentru fiecare solicitare.

Proiectul “O șansă pentru cuplurile infertile” se derulează în farmaciile și în unitățile sanitare specializate în FIV, care, conform regulamentului, au îndeplinit criteriile de eligibilitate. Lista acestora este afișată pe site-ul ASSMB.