LA FIECARE 2 SECUNDE, UN PACIENT ARE NEVOIE DE SÂNGE!

LA FIECARE 2 SECUNDE, UN PACIENT ARE NEVOIE DE SÂNGE!

Primăria Municipiului Bucureşti, prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, face un apel către bucureșteni și nu numai să doneze sânge!

Potrivit cifrelor oficiale, în perioada verii numărul donatorilor scade dramatic. În unele zile chiar și la jumătate față de o zi normală.

Luni, doar 120 de posibili donatori au trecut pragul Centrului de Transfuzie Sanguină din București, iar marți, au fost puțin peste 200 de persoane.

În tot acest timp, cele 60 de unități medicale de stat și private din Capitală solicită zilnic de trei ori mai multe produse de sânge față de cât le poate da Centrul de Transfuzie Sanguină București.

Donatorii pot merge la Centrul de Transfuzie Sanguină București, din strada Constantin Caracaș, nr. 2, de luni până vineri în intervalul 07:30 – 13:30.

De asemenea, donatorii pot merge și la centrele mobile deschise la Institutul Clinic Fundeni, Spitalul Universitar de Urgență București, Spitalul Clinic de Urgență București - Floreasca și la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Carol Davila”.

O pungă de sânge poate salva trei vieți!

Sângele donat salvează, anual, 1 milion de vieți!

#DONAȚI #SÂNGE #VIAȚĂ