FOSTA POLICLINICĂ MORARILOR SE TRANSFORMĂ! AU ÎNCEPUT LUCRĂRILE PENTRU NOUL COMPLEX MEDICAL AMBULATORIU

FOSTA POLICLINICĂ MORARILOR SE TRANSFORMĂ! AU ÎNCEPUT LUCRĂRILE PENTRU NOUL COMPLEX MEDICAL AMBULATORIU

 În mai puțin de patru luni de la aprobarea în Consiliul General al Municipiului București, au început primele lucrări la viitorul Complex Medical Ambulatoriu.

În ședința din 28 martie 2018, consilierii generali ai Capitalei au aprobat relocarea și extinderea Dispensarului TBC sector 2 și 3 în cadrul noului Centru medical “Sfântul Ștefan” și relocarea și extinderea Ambulatoriului Spitalului Clinic “Nicolae Malaxa”.

Pentru realizarea noului Complex Medical Ambulatoriu, clădirea în care a funcționat Policlinica Morarilor va fi reabilitată și recompartimentată, dar va fi extinsă cu un corp nou și încă un etaj.

În cadrul Centrului Medical “Sfântul Ștefan” vor funcționa 11 cabinete de consultații, nouă pentru adulți și două pentru copii. Pentru pacienții cu TBC, va exista un circuit funcțional separat. Centrul va avea lift pentru accesul la cabinetele situate la etaj pentru pacienții greu deplasabili și copiii mici. În noul centrul, vor lucra 64 de cadre medicale.

În Centrul de referință pentru diabet “Nicolae Malaxa” vor funcționa cinci cabinete de consultații Diabet pentru adulți, un cabinet de Diabet pediatric cu sală de montat senzori și monitorizare, cabinete pentru Neonatologie, Endocrinologie, Dermatologie, ORL, Chirurgie, Medicină Internă, Urologie, Obstetrică-Ginecologie, Nefrologie, Neurologie, Boli Infecțioase Cardiologie, Oftalmologie, Gastroenterologie și Stomatologie. Aparatura de investigare, însemnând ecografe, computer tomograf, echipamente pentru radiologie, vor fi noi. În noul centru, vor lucre 65 de cadre medicale.

Valoarea investiției se ridică la aproape 11,5 milioane de euro. Fondurile sunt asigurate de Primăria Municipiului Bucureşti, prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București.

#PrimăriaCapitalei #ASSMB #InvestimînSănătate