CLINICA DE HEMATOLOGIE A SPITALULUI CLINIC COLENTINA TRATEAZĂ LEUCEMII ACUTE ȘI AFECȚIUNI HEMATOLOGICE CRONICE

CLINICA DE HEMATOLOGIE A SPITALULUI CLINIC COLENTINA TRATEAZĂ LEUCEMII ACUTE ȘI AFECȚIUNI HEMATOLOGICE CRONICE

 Clinica de Hematologie a Spitalului Clinic Colentina este una dintre cele mai mari secții de hematologie din țară și a doua ca mărime din București. Face parte dintr-o platformă complexă specializată în diagnosticul inițial și de certitudine atât al leucemiilor acute, cât și al celorlalte patologii hematologice.

”În ceea ce privește cazuistica, aproximativ 2 la sută dintre pacienți au patologie non-malignă, în rest, sunt cazuri de hematopatologie malignă, pacienți care necesită chimioterapie. Avem 10 paturi destinate spitalizarii de zi pentru administrarea chimioterapiei la pacienții a căror stare o permite, și alte 60 de paturi, din care 10 sunt rezervate izolării pacienților aplazici/septici. Tratăm, în principal, leucemiile acute la adulți, dar și afecțiuni cronice hematologice și boli hematologice rare, precum și complicațiile acestora. În 2017, 30 la sută din cazuistică a reprezentat-o leucemiile acute. Într-un an, tratăm 126 de pacienți. Este mult și, se constată în ultimul timp, o creștere a adresabilității pentru acest tip de diagnostic. Prin respectarea protocoalelor stabilite pe plan intern și internațional, pacienții Clinicii de Hematologie beneficiază de tratament complet în țară”, explică șeful clinicii, dr. Daniela Georgescu.

Personalul medical este reprezentat de opt medici hematologi și 20 de asistente, astfel încât se poate asigura serviciu de gardă 24 de ore din 24.

Clinica de Hematologie Colentina dispune de o conexiune directă cu Centrul de Transplant Medular Fundeni, cu Spitalul Clinic de Urgență Floreasca, cu Institutul Național de Boli Infecțioase "Prof.Dr. Matei Balș", toate aceste colaborări asigurând un tratament corect, rapid și eficient. În ceea ce privește autotransplantul medular, colaborarea cu Spitalul Clinic Colțea este eficientă și asigură pacienților șansa de a beneficia de cele mai moderne proceduri de vindecare.

Dr. Daniela Georgescu afirmă că, în clinica pe care o conduce, nu a existat niciodată o criză a medicamentelor, pacienții beneficiind de programele naționale de oncologie.
Clinica de Hematologie este implicată și în cercetarea medicală.

”Avem personal specializat, vizibilitate în lumea medicală internațională și, sparăm, ca prin fondurile pe care le vom atrage prin proiecte, să putem finanța o platformă de cercetare”, a spus șeful Clinicii de Hematologie, Daniela Georgescu.

#spitalulcliniccolentina #hematologie
Primăria Municipiului Bucureşti
Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București