SĂPTĂMÂNA MONDIALĂ A ALĂPTĂRII | A DOUA ZI DE WORKSHOP-URI GRATUITE PENTRU VIITORII PĂRINȚI

SĂPTĂMÂNA MONDIALĂ A ALĂPTĂRII | A DOUA ZI DE WORKSHOP-URI GRATUITE PENTRU VIITORII PĂRINȚI

 Al doilea work-shop din seria evenimentelor organizate de Primaria Municipiului Bucuresti, prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București și Asociația SAMAS – Sănătate pentru Mame și Sugari și dedicate Săptămânii Mondiale a Alăptării a avut loc la Spitalul Clinic Prof. Dr. Panait Sirbu - Maternitatea Giulesti. Și aici, zeci de viitoare mame au aflat de la specialiști cât de important este să-și alăpteze bebelușul încă din primele ore de viață.
“Toată rezistența, imunitatea, puterea mamei sunt transmise mai departe copilului prin lapte. Laptele matern nu poate fi înlocuit complet cu niciun produs artificial. De aceea, alăptarea copilului minimum șase luni este esențială”, a explicat dr. Dinu Albu, medic primar Obstetrică-Ginecologie.
„Există o legătură pe care o dezvoltați cu bebelușul atunci când îl alăptați, pe care nu o să o mai întâlniți niciodată în viață”, a subliniat și prof.dr. Elvira Brătilă, medic primar Obstetrică-Ginecologie.
“Nu renunțați așa ușor la alăptare, nu vă descurajați la primul semn că nu reușiți. Dacă doriți cu adevărat să-i oferiți acest dar bebelușului dvs., asta se va întâmpla cu siguranță”, a spus și dr. Ioana Roșca.
Pledoarii pentru alăptare au susținut în fața viitoarelor mame și dr. Andreea Carp Velișcu, medic specialist Obstetrică-Ginecologie, dr. Valeria Herdea, președintele Asociației Române pentru Educație Pediatrică în Medicina de Familie și Ana Maita, fondatoarea Asociației SAMAS – Sănătate pentru Mame și Sugari.
Seria seminariilor dedicate Săptămânii Mondiale a Alăptării va continua până pe 7 august, în maternitățile din subordinea ASSMB. Workshop-urile sunt gratuite și au loc în amfiteatrele spitalelor. Iată programul următoarelor zile:

03.08.2018, ora 12:30
Spitalul Clinic Dr. I. Cantacuzino
- Dr. Adrian Sorin Crăciun și As. Pasalan Iuliana – neonatologie;
- As. Viorica Neața, educator perinatal SAMAS și Sînziana Ioniță-Ciurez, reprezentant SAMAS.

07.08.2018, ora 10:00
Spitalul Clinic Nicolae Malaxa
- Dr. Ana-Maria Rotaru – obstetrică – ginecologie;
- Dr. Ana-Maria Cercasov – neonatologie;
- As. Andreea Andrei, educator perinatal SAMAS și Sînziana Ioniță-Ciurez, reprezentant SAMAS.