CLINICA UNIVERSITARĂ DE ALERGOLOGIE DE LA Spitalul Clinic Nicolae Malaxa, UN LOC UNDE, CU ADEVĂRAT, PACIENȚII CONTEAZĂ

CLINICA UNIVERSITARĂ DE ALERGOLOGIE DE LA Spitalul Clinic Nicolae Malaxa, UN LOC UNDE, CU ADEVĂRAT, PACIENȚII CONTEAZĂ

 Clinica Universitară de Alergologie care își desfășoară activitatea la Spitalul Clinic Nicolae Malaxa este locul în care profesionalismul și grija pentru pacienți se ridică la cele mai înalte strandarde. Un loc unde oamenii contează cu adevărat, un loc unde curățenia și omenia sunt la ele acasă.

”Ne ocupăm cu depistarea şi diagnosticarea, profilaxia şi tratamentul medicamentos şi/sau imunoterapie, după caz, cu monitorizarea şi educaţia complexă a pacienţilor cu boli alergice, afecţiuni de hipersensibilitate iniţiate prin mecanisme imunologice. Investigăm sensibilitatea de tip alegic la diferiți alergeni de mediu - acarieni din praful de casă, mucegaiuri, epitelii de animale de companie, polenuri de primăvară (arbori), de vară (graminee), precum și cele de toamnă (buruieni - ambrozia sau artemesia). Suntem centru de pregătire a rezidenților, aici se formează tinerii specialiști”, spune. dr. Dan Florin Popescu, conferenţiar univ. - medic primar Alergologie şi Imunologie Clinică, cadru didactic cu integrare clinică, Şef Clinică universitară şi Disciplină Alergologie a U.M.F. Carol Davila.

Asistenţa medicală în alergologie se adresează afecţiunilor alergice sau cu componentă alergică, care includ în principal rinita alergică, conjunctivita alergică, rinoconjunctivita alergică, unele forme de rinosinuzită, astm şi alte afecţiuni respiratorii, alergii alimentare, dermatite de contact alergice, şi pacienţilor cu antecedente personale de reacţii adverse medicamentoase cu componentă imunoalergică. Urticaria spontană recurentă sau cronică, autoreactivă sau autoimună, poate, de asemenea, beneficia de evaluare imunoalergologică.

Nu în ultimul rând, pacienţii cu unele afecţiuni alergice mediate IgE, cum ar fi rinitele, rinoconjunctivitele alergice şi astmul alergic, pot beneficia, în anumite condiţii, de imunoterapie alergenică, inclusiv forme moderne cu administrare noninjectabilă.

Pacienții Clinicii de Alergologie de la Spitalului Clinic Nicolae Malaxa beneficiază de îngrijire și tratament din partea unei echipe profesioniste, formată din medici primari şi specialişti alergologi.

Clinica beneficiază de 25 paturi cu spitalizare continuă, servicii cu spitalizare de zi, cabinet ambulatoriu de specialitate şi Laborator de Imunologie Clinică. În ceea ce privește dotările, testele alergologice se înscriu în seria de referință europeană.

Atenție însă, urgenţele de tip anafilaxie, angioedem, bronhospasm sever, reacţii adverse medicamentoase (urgenţe care pot fi atât alergice, cât şi nealergice) trebuie adresate şi tratate în cel mai apropiat spital de urgenţă cu UPU, din cauza caracteristicilor lor evolutive şi pentru că nu trebuie temporizate.

#Sănătate #ASSMB #PrimăriaCapitalei