SĂPTAMÂNA MONDIALĂ A ALĂPTĂRII, LA FINAL

SĂPTAMÂNA MONDIALĂ A ALĂPTĂRII, LA FINAL

 Seria workshop-urilor dedicate Săptămânii Mondiale a Alăptării, organizate de Primaria Municipiului Bucuresti, prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, și Asociatia SAMAS Sanatate pentru Mame si Sugari, s-a încheiat cu un seminar la Spitalul Clinic Nicolae Malaxa. Zeci de viitoare mame au venit și aici să afle de la specialiști de ce este important să încerce să-și alăpteze bebelușii, chiar din primele ore de viață.

“Ne bucurăm să fim una dintre maternitățile care marcăm Săptămâna Mondială a Alăptării, un eveniment care se desfășoară în 170 de țări. E un prilej să vorbim despre viață, despre sănătate, despre importanța legăturii care se stabilește între mamă și copil”, a spus medicul Alexandru Ștefănescu, managerul Spitalului Clinic “Nicolae Malaxa”.

“Noi le sfătuim pe toate mamele să alăpteze, câteodată ducem chiar o luptă cu unele dintre ele să le convingem să alăpteze. E important atât pentru copil, cât și pentru mamă – e dovedit că alăptarea scade incidența cancerului la sân”, a explicat și dr. Antoine Edu, medic specialist obstetrică-ginecologie.

“Este un proces natural, nu doar o sursă de hrană pentru bebeluș, ci o bucurie pentru mamă și bebeluș. Laptele matern este alimentul complet, e mixul perfect de vitamine, proteine, lipide - adică tot ce are nevoie bebelușul pentru a se dezvolta și a fi sănătos”, a subliniat și Ana-Maria Rotaru, medic specialist obstetrică-ginecologie.

În Săptămâna Mondială a Alăptării, Primăria Capitalei, prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale, și Asociația SAMAS – Sănătate pentru Mame și Sugari au susținut, în cele patru maternități administrate de ASSMB, workshop-uri despre importanța hrănirii la sân a bebelușului.

Consultanți în alăptare, medici neonatologi și asistente din secțiile de neonatologie au oferit informații despre beneficiile alăptării sutelor de mame care au participat la seminarii. După cele 4 workshop-uri, desfășurate în perioada 1-7 august, viitoarele mame au constatat cu satisfacție cât de utile le sunt informațiile primite. Ele au fost de acord că întreg personalul medical a dat dovadă de profesionalism, că toate cursurile au fost peste așteptări și că le-ar recomanda tuturor mămicilor.

Workshop-urile dedicate „Săptămânii Mondiale a Alăptării” au fost gratuite.


#PrimariaCapitalei

#ASSMB

#SpitalulMalaxa

#InvestimInSanatate