EXCELENȚĂ ÎN NEFROLOGIE, LA SPITALUL CLINIC „DR. CAROL DAVILA”

EXCELENȚĂ ÎN NEFROLOGIE, LA SPITALUL CLINIC „DR. CAROL DAVILA”

 “Rinichiul nu este numai un filtru care separă binele de rău. Rinichiul este cenzorul final al organismului.”, o spune prof. dr. Mircea Penescu, șeful clinicii de Nefrologie din Spitalul Clinic “Dr. Carol Davila”.

De peste 40 de ani, pacienții cu grave probleme ale rinichiului găsesc rezolvare la Spitalul Clinic de Nefrologie Carol Davila. Potrivit specialiștilor în medicină, nefrologia s-a dezvoltat în România odată cu acest spital.

Echipa medicală de la Spitalul Clinic de Nefrologie “Dr. Carol Davila” are capacitatea și dotarea necesară pentru a trata toate cele peste 100 de boli ale rinichiului. Insuficiența renală cronică este, însă, cea mai gravă. Secția de Nefrologie are capacitatea de a monitoriza pacienții care sunt în această cursă implacabilă cu insuficiența renală.

Pentru a putea face hemodializă sau dializă peritoneală, un pacient are nevoie fie de abord vascular, fie de abord peritoneal. Adică posibilitatea montării, de cele mai multe ori, a unui cateter. Această intervenție se pot face, extrem de precis, în Spitalul Clinic de Nefrologie “Dr. Carol Davila”.

“Începând dializa, cu incovenientele ei, adică dependența de spital și echipa medicală, deplasarea de trei ori pe săptămână într-un centru, patru ore și jumătate conectat la aparat, pacientul poate primi 80-90% din capacitatea unui om normal.”, spune prof. dr. Mircea Penescu, șeful clinicii de Nefrologie din Spitalul Clinic “Dr. Carol Davila”.

Pentru a trata pacienții care ajung din toată țara, echipa medicală are la dispoziție aparatură modernă și performantă. De asemenea, din farmacia spitalului nu lipsesc cele peste 300 de tipuri de medicamente.

Spitalul Clinic de Nefrologie Carol Davila deține singurul microscop electronic din spitalele de stat din Capitală. Cu ajutorul său pot fi prelucrate puncțiile biopsii renale. Astfel, medicii pot ști cu mare precizie ce fel de afecțiune are pacientul și ce schema terapeutică este necesară.

“Valoarea unui spital nu este dată numai de clădire sau aparatură. În primul rând, contează oamenii. Se formează cel mai greu și trebuie să-i ținem aproape, să-I perfecționăm și să-i conectăm la medicina europeană.”, spune prof. dr. Mircea Penescu, șeful clinicii de Nefrologie din Spitalul Clinic “Dr. Carol Davila”.

Spitalul Clinic de Nefrologie „Dr. Carol Davila” este unul dintre cele 19 spitale administrate de Primăria Municipiului Bucureşti, prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București.

#PrimăriaCapitalei #ASSMB #Nefrologie #SpitalulCarolDavila #InvestimÎnSănătate