SECȚIA DERMATOLOGIE I – SPITALUL COLENTINA - SERVICIU PENTRU A DOUA OPINIE MEDICALĂ

SECȚIA DERMATOLOGIE I – SPITALUL COLENTINA - SERVICIU PENTRU A DOUA OPINIE MEDICALĂ

 Dermatologia înseamnă peste patru mii de boli, fiecare cu variante clinice și histopatologice. În România, cazurile care ajung la specialiști sunt din ce în ce mai dificile. Sunt mai greu de diagnosticat și necesită multe cunoștințe din partea medicului. De asemenea, pacientul are nevoie și de susținere paraclinică, adică posibilitatea unor alte investigații, analize, biopsii etc.

Echipa medicală a secției Dermatologie I din Spitalul Clinic Colentina face adesea un serviciu de a doua opinie medicală. Aici ajung pacienți din toată țară în speranța că vor obține clar un diagnostic. De cele mai multe ori, cazurile sunt extrem de grave.

„În România, este plin de cancere de piele, deși venim din punct de vedere al pigmentării constitutive, pe o scară de la 1 la 6, de tipul 3 de piele. Tratăm foarte multă patologie autoimună: lupus eritematos, psoriazis, boli mai rare etc. Tratăm bolile buloase, care ne amenință viața.”, spune prof. univ. dr. Olga Simionescu, șeful Secției Dermatologie I din Spitalul Clinic Colentina.

În secție, lucrează 13 medici, 38 de rezidenți și 8 asistenți medicali. Există 25 de paturi de internare continuă și cinci paturi pentru internările de zi.

Secția Dermatologie I este și clinică universitară, având cel mai mare număr de studenți în fiecare an.

Spitalul Clinic Colentina este unul dintre cele 19 spitale administrate de Primăria Municipiului Bucureşti, prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București.

#PrimăriaCapitalei #ASSMB #Dermatologie #SpitalulClinicColentina