Aparate ortodontice gratuite pentru elevii din București

Aparate ortodontice gratuite pentru elevii din București

 Elevii din București vor primi aparate ortodontice gratuite, din 17 septembrie 2018. De luni, elevii din București, cu vârsta între 7 și 16 ani, vor beneficia de un ajutor financiar de 750 de lei, pentru un aparat sau de 1.500 de lei, pentru două aparate.

Primăria Municipiului Bucureşti, prin Consiliul General al Municipiului București, a aprobat acest proiect, în valoare de aproape 200.000 de euro.

În baza biletului de trimitere emis de medicul stomatolog din cabinetul școlar, elevul va fi consultat în Ambulatoriul de Specialitate al Spitalului Clinic de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială ”Prof. Dr. Dan Theodorescu”, din strada Eforie, nr. 4–6 și i se va elibera o recomandare pentru aparatul ortodontic.

Pentru a beneficia de ajutorul financiar, părinții sau reprezentanții legali ai elevului trebuie să transmită către Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București un dosar care cuprinde:

- recomandarea medicală emisă de medicul primar/specialist ortodont
- copia cărții de identitate a părintelui/reprezentantului legal
- datele de identificare ale elevului și datele școlii la care învață
- datele la care pot fi contactați părinții/reprezentanții legali

Pentru a fi inclus în proiect, tutorele sau reprezentantul legal al elevului va transmite dosarul, pe adresa de e-mail aparateortodontice@assmb.ro, urmând a fi contactat în termen de 10 zile.

Lista cabinetelor stomatologice din școli poate fi consultată pe site-ul http://assmb.ro.

Elevii care învață într-o școală fără cabinet stomatologic, pot merge la școala arondată sau la oricare din sector.
Informații suplimentare se pot obține la tel: 031.069.97.16 sau la adresa de e-mail: aparateortodontice@assmb.ro.