AL TREILEA TRANSPLANT DE PLĂMÂNI LA Spitalul Clinic "Sfanta Maria" Dr. NARCIS COPCĂ: ,,În an centenar, noi, românii, facem transplanturi pentru români!”

AL TREILEA TRANSPLANT DE PLĂMÂNI LA Spitalul Clinic "Sfanta Maria" Dr. NARCIS COPCĂ: ,,În an centenar, noi, românii, facem transplanturi pentru români!”

Echipa medicală de la Spitalul Clinic Sf Maria a efectuat al treilea transplant de plămâni din acest an. Pacientul care a primit plămânul are 34 de ani, este din București și se afla pe lista de așteptare pentru intervenție. Donatorul avea 21 de ani și era din Baia Mare.
Intervenția chirurgicală a durat mai bine de șase ore, a fost extrem de dificilă din cauza fibrozei chistice de care suferea pacientul și a fost efectuată de aceeași echipă de medici de la Spitalul Sf. Maria care a realizat și cele două transplanturi de plămâni.
Managerul spitalului, dr. Narcis Copcă, a declarat că starea bărbatului care a suferit intervenția este bună și, potrivit protocoalelor, se află într-o secție specială de terapie intensivă, unde este monitorizat.
,,În an centenar, noi, românii, facem transplanturi pentru români!”- declară dr.Narcis Copcă. Managerul spitalului mai spune că asemenea intervenții chirurgicale, extrem de dificile, se fac în străinătate doar în centre medicale cu multă experiență în domeniu.
Echipa Medicală de la Spitalul Clinic Sf. Maria a mai efectuat alte două transplanturi de plămâni, anul acesta. Cei doi bărbați care au fost operați anterior se simt foarte bine.
Spitalul Clinic Sf. Maria se află în subordinea Primăriei Capitalei și este administrat de Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București.