PROIECTUL ”CONSULTAȚII STOMATOLOGICE ȘI APLICARE APARATE ORTODONTICE PENTRU ELEVII DIN MUNICIPIUL BUCUREȘTI”, UN REAL SUCCES

PROIECTUL ”CONSULTAȚII STOMATOLOGICE ȘI APLICARE APARATE ORTODONTICE PENTRU ELEVII DIN MUNICIPIUL BUCUREȘTI”, UN REAL SUCCES

 PĂRINȚII COPIILOR BENEFICIARI AI PROIECTULUI
AU APRECIAT ACEASTĂ INIȚIATIVĂ A PRIMĂRIEI MUNICIPIULUI BUCUREȘTI

În perioada 17 septembrie 2018-16 octombrie 2018 s-au depus 203 dosare din care au fost aprobate 200 (mai precis, 360 de arcade superioare și inferioare). Până în acest moment, din totalul de arcade aprobate s-au aplicat 100.
Din cele 200 de dosare aprobate pe anul fiscal 2018, 60% dintre beneficiari sunt fete iar 40% sunt băieți. 73% dintre elevi au între 7 și 10 ani. 23% dintre elevi au între 11 și 13 ani și 4% au vârste cuprinse între 14 și 16 ani. Tot din totalul de dosare aprobate deja, 80% dintre elevi au primit recomandare pentru două aparate ortodontice mobile (ambele arcade) și 20% pentru un singur aparat ortodontic.
În cadrul proiectului care se desfășoară prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București a fost transmis și un chestionar online părinților copiilor aflați deja în programul de montare de aparate ortodontice, pentru a vedea cât de mulțumiți au fost de tot procesul. 92% din totalul părinților respondenți s-au declarat foarte mulțumiți de modul de comunicare. În privința competenței profesionale a celor implicați în proiect părinții s-au declarat foarte mulțumiți în proporție de 89%. Amabilitatea personalului implicat a fost apreciată de 87% dintre părinți. Despre membrii echipei de implementare a proiectului, 87% dintre părinți au declarat că au fost foarte mulțumiți. Inițiativa Primăriei Municipiului București de a se implica direct în dezvoltarea asistenței medicale a fost văzută în rândul cetățenilor drept una foarte bună, în proporție de 76 la sută.
În perioada 17 octombrie-7 ianuarie 2019 au fost înregistrate online și sunt pe lista de așteptare, în vederea evaluării, alte 202 dosare (mai precis, 356 de arcade superioare și inferioare).

Primăria Municipiului Bucureşti, prin Consiliul General al Municipiului București, a aprobat acest proiect, în valoare de aproape 200.000 de euro, anul trecut. Proiectul se derulează prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București.

Avem și foarte multe mesaje de apreciere de la părinții copiilor înscriși în proiect, pentru care le mulțumim.