SPITALUL DE PSIHIATRIE TITAN ”DR. CONSTANTIN GORGOS”, MODERNIZAT LA STANDARDE EUROPENE

SPITALUL DE PSIHIATRIE TITAN ”DR. CONSTANTIN GORGOS”, MODERNIZAT LA STANDARDE EUROPENE

SPITALUL DE PSIHIATRIE TITAN ”DR. CONSTANTIN GORGOS”, MODERNIZAT LA STANDARDE EUROPENE. INVESTIȚIE DE 1.300.000 DE LEI, FINANȚARE DE LA PRIMĂRIA CAPITALEI, PRIN A.S.S.M.B.

 

Spitalul de Psihiatrie Gorgos, administrat de Primăria Municipiului Bucureşti, prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, s-a aflat, la finalul anului trecut, ca și celelalte spitale ale Primăriei Capitalei, într-un amplu proces de modernizare. Parterul și etajele 1 și 2 au fost renovate și reamenajate.
Astfel, la parter a fost reamenajată Secția de Oncologie - spitalizare de zi, relocată de la etajul al doilea. Această secție e compusă dintr-un salon cu 6 paturi, cabinet pentru asistente medicale, cabinet pentru medici, sală de recoltare analize și sală de tratament. Pentru că acum secția de Oncologie de zi este la parterul clădirii, accesul direct al Ambulanței este mai facil, în caz de urgență.

”Am dorit să alinăm suferința pacienților și am adaptat circuitele la nevoile lor, astfel încât să nu mai fie nevoie să facă drumuri sau să aștepte la lift” a declarat Mariana Valy Besoiu, manager Spitalul de Psihiatrie Gorgos.

Holul de acces de la parter a fost renovat total, tarchetul vechi a fost înlocuit și s-a aplicat și pe pereți, grupul sanitar a fost și el renovat complet. Garderoba pentru pacienți și depozitul pentru deșeuri infecțioase au fost, de asemenea, modernizate. Toate corpurile de iluminat, precum și caloriferele din spital au fost schimbate.
Etajul 1 al clădirii unde se desfășoară activitatea Secției Psihiatrie adulți cu 51 paturi a fost și el modernizat în întregime.

”Renovare integrală înseamnă că s-a pus tarchet pe jos în holuri dar și în saloane, inclusiv pe pereți, grupurile sanitare au fost renovate cu totul, adică s-a dărâmat totul, până la cărămidă inclusiv dat jos gresia și faianța. S-au schimbat inclusiv obiectele sanitare. S-au montat balustrade din inox pe holuri ca să fie mai ușoară deplasarea pacienților cu probleme”, a declarat Dr. Silvia Năstase, director medical.

La etajul 2, destinat terapiilor pentru adulți, s-a făcut de asemenea o igienizare completă. În vederea creșterii confortului pacienților au fost achiziționate obiecte de inventar pentru aceștia și anume echipamente pat (perne, pilote vară/iarnă, cearșafuri), echipament spital (pijamale, halate, papuci, prosoape ).

Toate lucrările de renovare și modernizare au durat 2 luni.
Spitalul de Psihiatrie Gorgos oferă servicii complexe de evaluare şi diagnosticare psihiatrică şi psihologică, de recuperare şi tratament pentru afecţiunile psihiatrice atât ale adulţilor, cât şi ale copiilor. Vizează atât pacienţii din Bucureşti, cât şi din ţară. Spitalul dispune și de o linie de gardă pentru urgenţele psihiatrice şi/sau somatice ale pacienţilor deja internaţi.
Spitalul de Psihiatrie Titan "Dr. Constantin Gorgos” este singura unitate sanitară din ţară care beneficiază de un Centru de îngrijire pentru copiii cu tulburări de spectru autist.