APARAT DE NEUROSTIMULARE PENTRU TRATAREA AFECȚIUNILOR LOMBARE

APARAT DE NEUROSTIMULARE PENTRU TRATAREA AFECȚIUNILOR LOMBARE

Primăria Municipiului Bucureşti, prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, a achiziționat un aparat de neurostimulare, destinat Centrului Clinic de la Spitalul De Reumatologie Dr Ion Stoia, pentru tratamentul pacienților cu afecțiuni lombare.

Aparatul, de ultimă generație, scanează și detectează punctele nevralgice de pe coloană, care produc dureri, pe care apoi le electrostimulează. Având în vedere creșterea alarmantă a numărului de pacienți cu dureri de spate, atât tineri cât și vârstnici, acest tip de aparat va veni în ajutorul celor care suferă de aceste afecțiuni. Pacienții cu dureri lombare cât și cei cu anumite hernii de disc, și care nu au indicație pentru operație, s-au declarat extrem de mulțumiți de acest procedeu de neurostimulare.

Aparatul tratează, neinvaziv, afecțiuni ale discului lombar care nu au indicație chirurgicală, discartroze (boală de tip degenerativ a discului intervertebral). Tratamentul poate fi eficient și în unele hernii de disc cu condiția ca acestea să fie noncompresive, adică să nu afecteze nervul.

Într-o singură lună, zeci de bolnavi s-au prezentat la Spitalul De Reumatologie Dr Ion Stoia pentru a efectua mai multe ședințe de tratament, în funcție de gradul de afecțiune. O procedură durează aproximativ 40 de minute. Aparatul a costat 844.900 de lei și a fost cumpărat de Primăria Municipiului Bucureşti, în luna decembrie, anul trecut.