COMUNICAT DE PRESA

COMUNICAT DE PRESA

                                                

 

DIN 15 MARTIE, TOȚI BUCUREȘTENII INTERESAȚI SE POT ÎNSCRIE ONLINE PENTRU UN SPRIJIN FINANCIAR ÎN VALOARE DE 5.850 DE LEI/BENEFICIAR, ÎN CADRUL PROIECTULUI „RECUPERARE ONCOLOGICĂ”

 

Platforma pentru înscrieri online în cadrul proiectului „Recuperare oncologică” va fi deschisă miercuri, 15 martie 2023, și va fi disponibilă pentru toți bucureștenii interesați pe site-ul Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București (www.assmb.ro).

Proiectul „Recuperare oncologică”, aprobat de Consiliul General al Muncipiului București (CGMB) la finalul anului trecut, prevede acordarea unui sprijin financiar în cuantum de 5.850 lei (TVA inclus) /beneficiar/pachet de servicii, pentru 2.500 de persoane, în vederea decontării unui pachet de servicii medicale care cuprinde ședințe de kinetoterapie, drenaj limfatic, consiliere psihologică, precum și consiliere de nutriție oncologică.

Concret, fiecare pacient va putea beneficia, în baza indicației de la medicul oncolog curant, în completarea serviciilor și procedurilor medicale de același tip decontate de CNAS de care solicitantul a beneficiat anterior eliberării indicației medicale, de un pachet de servicii medicale compus din:

-        10 şedinţe de kinetoterapie - 135 lei/şedinţă

-        10 şedinţe de drenaj limfatic manual - 170 lei/şedinţă

-        10 şedinţe de consiliere psihologică - 250 lei/şedinţă

-        1 consultaţie de nutriţie oncologică - 300 lei.

Sprijinul financiar va fi decontat direct către unităţile sanitare publice şi/sau private afiliate în cadrul proiectului.

Beneficiari ai proiectului pot fi pacienţii cetăţeni români, cu domiciliul stabil în Bucureşti sau viza de reşedinţă obţinută cu cel puţin şase luni înainte de depunerea cererii, diagnosticaţi cu diferite forme de cancer, cu indicaţie medicală de la medicul oncolog curant.

Regulamentul pentru implementarea proiectului „Recuperare oncologică” este disponibil pe site-ul ASSMB și poate fi consultat de către toți cei interesați (https://assmb.ro/storage/info%20publice/Recuperare%20oncologica.pdf).

 

 

 

 

De asemenea, pe site-ul ASSMB a fost publicat și „Anunțul public de selecție a unităților sanitare/de specialitate publice sau private care vor asigura servicii medicale și proceduri specifice de kinetoterapie, drenaj limfatic manual, consiliere psihologică și nutriție oncologică în cadrul proiectului Recuperare oncologică” (https://assmb.ro/storage/articles/2023/2/4492.pdf).

În document sunt prevăzute, printre altele, condițiile generale și cele specifice pe care trebuie să le îndeplinească unitățile sanitare, publice sau private, pentru a fi selectate în vederea afilierii la proiectul „Recuperare oncologică”.

Termenul final de depunere a dosarelor în cadrul primei etape de afiliere este 9.03.2023.

După închiderea acestei prime etape, unitățile sanitare/de specialitate publice sau private vor putea depune dosare în vederea selecției ca afiliați pe toată durata de implementare a proiectului (ianuarie 2023 - decembrie 2024).