COMUNICAT DE PRESĂ 24.06.2020

COMUNICAT DE PRESĂ 24.06.2020

Primăria Municipiului Bucureşti, prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB), prezintă și astăzi informații actualizate privind situația internărilor în cele trei unități sanitare, aflate în prima linie a luptei împotriva pandemiei de COVID-19, pe care le are în administrare - Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale „Dr. Victor BabeșSpitalul Clinic Colentina și Spitalul Clinic de Nefrologie „Dr. Carol Davila.  

Miercuri, 24.06.2020, la Spitalul de Boli Infecțioase și Tropicale „Dr. Victor Babeș”, care dispune de 450 de paturi, sunt internate 295 persoane, dintre care cinci se află la Terapie Intensivă (ATI).

Ca un element demn de a fi menționat, subliniem faptul că, în ultimele 24 de ore, numărul pacienților internați - 29, este mai mic decât cel al pacienților care au fost externați din spital - 39.

De la declanșarea pandemiei, în această unitate sanitară de fază 1 au fost internate în total 2.337 persoane, din București și din țară - din care 1.767 confirmate cu boala COVID-19.

Din cei 1.478 de pacienți pozitivi externați până la acestă dată din Spitalul de Boli Infecțioase și Tropicale „Dr. Victor Babeș”, 752 sunt din București, restul de 726 fiind pacienți cu domiciliul în alte localități din țară. Numărul pacienților infectați cu virusul SARS-CoV-2 care s-au vindecat la Spitalul de Boli Infecțioase și Tropicale „Dr. Victor Babeș” este de 1.425, cel mai mare număr de pacienți vindecați dintre toate spitalele COVID din România.  

La Spitalul Clinic Colentina, spital suport COVID, există 95 de pacienți infectați cu virusul SARS-CoV-2, dintre care 13 se află la Terapie Intensivă (ATI). Menționăm faptul că, toți pacienții asimptomatici din cadrul spitalului, care îndeplineau criteriile de externare prevăzute în noul Ordin al Ministrului Sănătății, publicat în data de 23.06.2020,  au fost externați în cursul zilei de joi, 24.06.2020.

În total, de la sfârșitul lunii martie și până în prezent, la Spitalul Clinic Colentina au fost internați 579 de pacienți confirmați cu COVID-19, dintre care 296 din București-Ilfov și 283 din celelalte județe ale țării.

Din totalul de 867 paturi de care dispune spitalul, există aviz de funcționare pentru 445.

Menționăm faptul că, Spitalul Clinic Colentina, unitate sanitară desemnată suport COVID prin ordin al ministrului Sănătății, nu are în structura sa o secție de boli infecțioase.  

La Spitalul Clinic de Nefrologie „Dr. Carol Davila”, spital suport COVID, situația este neschimbată față de raportarea precedentă. Unitatea sanitară, care a preluat până acum toate cazurile de pacienți infectați care necesitau dializă, a avut internate, de la sfârșitul lunii martie și până în prezent, 50 de persoane confirmate cu COVID-19.  

În acest moment, numărul total de pacienți confirmați cu COVID-19, internați în cele trei spitale de elită ale Primăriei Capitalei, a fost, de la începutul pandemiei, de 2.396.

Din datele oficiale ale INSP reiese că, în București, până la această data, a fost înregistrat un număr de aproximativ 2.800 de pacienți confirmați cu COVID-19.

 

 

BIROUL COMUNICARE ȘI RELAȚII PUBLICE ASSMB