INFORMARE DE PRESĂ

INFORMARE DE PRESĂ

 

        În vederea unei informări corecte și transparente a opiniei publice, Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB) anunță faptul că, în cursul ultimelor 24 de ore, la Spitalul Clinic Colentina - desemnat spital suport pentru pacienții COVID-19 pozitivi -, în urma testării a 300 de angajați implicați, direct sau indirect, în tratarea pacienților COVID, 16 cadre medicale și 3 angajați din cadrul personalului TESA au fost depistați pozitiv pentru infectarea cu virusul SARS-CoV-2.

          Toate cele 19  persoane testate pozitiv sunt asimptomatice și sunt internate la Spitalul Clinic Colentina, cazurile fiind raportate la Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București, conform reglementărilor în vigoare.
În prezent, în cadrul Spitalului Clinic Colentina se desfășoară o anchetă epidemiologică, urmând ca procesul de testare a angajaților unității sanitare să continue și în perioada următoare.

Menționăm faptul că, Spitalul Clinic Colentina, aflat în prima linie a luptei pentru combaterea pandemiei, are alocat un număr de 445 de paturi pentru bolnavii de COVID-19, din care 31 pentru Terapie Intensivă (ATI).

La Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale „Dr. Victor Babeș”, unitate medicală aflată de asemenea în prima linie a tratării pacienților COVID, numărul cazurilor de cadre medicale infectate cu noul coronavirus este în scădere accentuată, în prezent mai existând 34 de asemenea situații, toate persoanele fiind asimptomatice.

De asemenea, la Spitalul Clinic Dr. I. Cantacuzino, aflat tot în coordonarea ASSMB, s-a înregistrat un caz de infectare în rândul personalului, fiind vorba de o infirmieră care a fost testată pozitiv pentru SARS-CoV-2 și se află în prezent internată la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale „Dr. Victor Babeș”.

Este de menționat faptul că infectarea nu s-a produs în contextul exercitării atribuțiilor de serviciu, ci este vorba de un caz de transmitere intrafamilială.

BIROUL DE COMUNICARE ȘI RELAȚII PUBLICE