BIBLIOTECĂ VIRTUALĂ GRATUITĂ PENTRU MEDICII DIN SPITALELE Primăria Municipiului Bucureşti

BIBLIOTECĂ VIRTUALĂ GRATUITĂ PENTRU MEDICII DIN SPITALELE Primăria Municipiului Bucureşti

Proiectul „Bibliotecă pentru medici” permite accesul gratuit pentru personalul medical din spitalele Primăria Municipiului Bucureşti la platforma UptoDate.
UptoDate este o platformă de renume internațional, o sursă de informare și documentare folosită de peste 1,9 milioane de medici din întreaga lume, cu scopul de a-i ajuta să ia decizii medicale corecte. Peste 80 de studii au demonstrat impactul asupra performanțelor tratamentului medical.

Cum au apreciat medicii accesul la platforma UptoDate?
„Impactul acestei resurse în luarea deciziilor clinice, pe baza standardelor medicale actualizate permanent și îmbunătățirea performanțelor spitalicești este major pentru pacienți și actul medical.”
„Considerăm lăudabilă inițiativa Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București de a finanța accesul medicilor la reviste medicale a căror valoare este recunoscută internațional.”
„Având în vedere necesitatea unei informări continue a medicilor asupra noilor practici, medicamente, considerăm oportun că ASSMB a realizat un abonament la UptoDate.”
„Accesul medicilor la reviste medicale internaționale este foarte util și în interesul asigurării unei înalte calități a serviciilor medicale.”
„Un astfel de abonament aduce beneficii pentru medicii practicanți. În acest fel, putem avea acces la ultimele noutăți în materie.”

Inițiativa face parte din complexul de măsuri destinate creșterii calității serviciilor medicale și a siguranței pacientului din spitalele Primăriei Capitalei, aceasta reprezentând un standard de calitate pentru acreditarea spitalelor. Potrivit procedurii și metodologiei de evaluare și acreditare a spitalelor, unitatea sanitară trebuie să asigure accesul la mijloace de informare de specialitate în vederea dezvoltării profesionale a angajaților, punând la dispoziție abonamente la publicații de profil/specialitate. Conform standardelor în vederea acreditării spitalelor, sistemul informațional răspunde necesităților de informații și stabilește utilizarea lor eficientă în spital, asigură documentarea și susține procesul de instruire și dezvoltare profesională.