PRIMĂRIA CAPITALEI A DOTAT CABINETELE STOMATOLOGICE DIN ȘCOLI ȘI UNIVERSITĂȚI CU APARATURĂ MODERNĂ ȘI SIGURĂ PENTRU TRATAMENTE DENTARE

PRIMĂRIA CAPITALEI A DOTAT CABINETELE STOMATOLOGICE DIN ȘCOLI ȘI UNIVERSITĂȚI CU APARATURĂ MODERNĂ ȘI SIGURĂ PENTRU TRATAMENTE DENTARE

Ne dorim un act medical de calitate pentru copiii noștri, în școli. Vă prezentăm informații concrete despre modernizarea majorității cabinetelor stomatologice din Rețeaua de Medicină Școlară, a ASSMB.
Primăria Municipiului Bucureşti, prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București(ASSMB), a înlocuit în ultimii doi ani și jumătate aproape toată aparatura stomatologică din Rețeaua Școlară. Uniturile dentare noi și liniile de sterilizare aferente au redat încrederea părinților că, astfel, copiii lor vor fi tratați în condiții moderne de confort și siguranță la școală.

Consultațiile și tratamentele pentru cei aproximativ 250.000 de elevi și 120.000 de studenți din învățământul de stat din capitală sunt asigurate de 151 de stomatologi, 10 medici ortodonți și 118 asistenți medicali. În anul școlar 2018-2019, unul din trei elevi a fost consultat și tratat la cabinetul școlar. Ne dorim ca în anul școlar 2019-2020, toți elevii să fi trecut pe la cabinetul stomatologic și să aibă o fișă de evaluare a sănătății orale. Tratamentele în cabinetele stomatologice școlare se fac NUMAI cu acordul scris al părintelui.

CUM S-A SCHIMBAT APARATURA MEDICALĂ?

1. DE LA UNITUL DENTAR, LA FOTOLIUL HIDRAULIC - scaunul telescopic tip ”frizerie” al aparatului vechi, total inconfortabil pentru pacient, este acum un fotoliu relaxant și odihnitor pentru micii pacienți, cu pedală electrică de control.
2. LAMPA ACTUALĂ - este de dimensiuni mult mai mici, cu lumină focalizată, progresivă, LED care nu deranjează ochii sensibili ai copiilor.
3. TURBINA ȘI MICROMOTORUL - ,,avionul și albinuța” copiilor sunt aparate net superioare celor vechi, cu dotări la nivelul lui 2019, care ajută pacienții să suporte mai ușor tratamentul. Fibra optică cu care sunt dotate aceste piese asigură o foarte bună vizibilitate a zonei de lucru din cavitatea bucală, eficientizează tratamentele și micșorează timpul de intervenție.
4. STERILIZAREA INSTRUMENTARULUI: s-au achiziționat autoclave, aparate de sigilat pungi și distilatoare, asigurând astfel linii complete de sterilizare, conform normelor legale în vigoare.
Cabinetele stomatologice din Rețeaua de Medicină Școlară a ASSMB dețin aparatura necesară tratamentelor la cele mai înalte standarde: 67 de unituri noi, 102 autoclave, 129 de aparate de sigilat pungi și 130 de aparate de distilat apa.

În total, 144 de cabinete școlare stomatologice și 13 cabinete stomatologice universitare sunt la dispoziția elevilor și studenților pentru a-și putea rezolva probleme stomatologice, GRATUIT, TOT ANUL: carii, detartraje, sigilări, extracții dentare.

Vă reamintim că a început și campania de sigilare GRATUITĂ a molarului de 6 ani!
http://www.assmb.ro/…/sigiliarea-gratuit-a-molarului-de-6-a…

 

Prin programele Primăriei Capitalei, desfășurate prin ASSMB, toți copiii din învățământul de stat beneficiază de tratamente stomatologice gratuite, inclusiv în vacanțe și de aparate dentare mobile si fixe.
http://aparateortodontice.assmb.ro/
http://smile.assmb.ro/
http://smilemobile.assmb.ro/