Copiii cu alergii nu mai au de ce să se teamă! Primaria Capitalei, prin ASSMB, cumpără injectoare cu adrenalină

Copiii cu alergii nu mai au de ce să se teamă! Primaria Capitalei, prin ASSMB, cumpără injectoare cu adrenalină

Facem apel la părinți să semnaleze medicului din cabinetul școlar, dacă au un copil cu alergie alimentară severă și să completeze chestionarul:
http://assmb.ro/…/rete…/instiintare%20si%20acord%20corectate
Pentru copiii care au recomandare de la specialistul alergolog, Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București va asigura gratuit autoinjectoare Epipen.
Astfel, personalul medical din cabinetele de medicină școlară dar și dascălii vor putea să gestioneze orice situație apărută și se vor asigura că toți copiii cu alergii vor fi protejați și vor beneficia de cele mai bune îngrijiri.
Alergia este o afecțiune gravă, care pune viața în pericol. Statisticile arată că afecțiunile alergice „au explodat” în ultimii ani. 80 de milioane de europeni suferă de diferite alergii, iar unul din trei copii are sau a avut manifestări alergice.
Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București în colaborare cu Asociația Română de Educație în Alergii a inițiat, începând din luna mai, o serie de workshopuri intitulate ”Și Copiii Alergici au Dreptul la Educație” unde tot personalul medical a fost instruit pentru a interveni rapid în cazul în care se confruntă cu o reacție alergică severă. Seria workshopurilor a continuat și în vacanța de vară, pentru ca întreg personalul din cabinetele medicale școlare dar și din cele stomatologice să fie instruit și să știe cum să reacționeze în caz de șoc anafilactic.
O demonstrație pentru utilizarea epipenului a fost realizată de AREA (Asociația Română de Educație în Alergii) în parteneriat cu DSU (Departamentul pentru Situații de Urgență) și Fundația pentru SMURD:
https://www.youtube.com/watch?v=cKXjSHTMBbw&feature=youtu.be