CONTAINERE ANTICANICULĂ, DESCHISE PENTRU BUCUREȘTENI

CONTAINERE ANTICANICULĂ, DESCHISE PENTRU BUCUREȘTENI

 

20 de containere anticaniculă sunt deschise, în aceste zile, în cele mai aglomerate zone din Capitală, după ce Administrația Națională de Meteorologie a anunțat temperaturi peste limita de suportabilitate.
Primăria Municipiului Bucureşti, prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, a dotat cele 20 de puncte de prim ajutor cu trusă medicală completă, tensiometru cu manometru și stetoscop, canapea medicală, scaune, dozator de apă, dezinfectanți, mănuși și cearceafuri de unică folosință, chiuvetă mobilă și aparat de aer condiționat.
Medicii și asistenții medicali din Rețeaua Școlară, coordonată de ASSMB, sunt la datorie.

Mihaela Cerbu, medic, Medicină Școlară
”Cele mai multe solicitări au fost astăzi pentru măsurarea tensiunii arteriale. Persoanele care au cerut ajutor au peste 50 de ani, această categorie fiind mai vulnerabilă la temperaturile ridicate. Totuși, am depistat și o tânără cu tulburări de ritm cardiac și i-am recomandat un consult la medicul de familie și la specialist.”

Mihaela Velciu, medic stomatolog, Universitatea de Agronomie
”Am constatat că afluxul de persoane care cer ajutor este mai mare la orele prânzului. Aș recomanda celor care se știu cu probleme medicale, în măsura în care este posibil, să evite deplasarea în acest interval de timp.”

Alice Florea, asistent medical, Medicină Școlară
”Consider că existența containerelor este foarte utilă și recomand oamenilor să apeleze la noi, chiar dacă simt doar un mic disconfort din cauza căldurii. Suntem aici pentru a-i ajuta, chiar dacă au nevoie doar de câteva minute de odihnă la răcoare, un pahar de apă sau să-și ia tensiunea.”

Zonele unde gasiți containerele de caniculă sunt: Piața Romană - rond ASE, Gara de Nord, Piața Victoriei - Muzeul Antipa, Piața Romană – metrou, Parcul Herăstrău, Șos. Ștefan cel Mare colț cu Str. Barbu Văcărescu, Piața Iancului, Magazin Bucur Obor, Piața Universității - Spitalul Colțea, Piața Universității – Arhitectură, Piața Roma - Str. Gabroveni, Piața Muncii, Piața Unirii - Magazin Unirea, Dristor – metrou, Str. 11 Iunie colț cu Bld. Regina Maria, Parcul Carol, Piața Unirii - Bld. Regina Maria (tramvai 32), Parcul Cișmigiu, Eroilor, Grozăvești - Carrefour Orhideea.