PROIECTUL PRIMĂRIEI CAPITALEI ”NEWBORN-ONCOFERTILITATE”- SESIUNE DE INFORMARE A MEDICILOR SPITALELOR CU PROFIL ONCOLOGIC DIN BUCUREȘTI, ADMINISTRATE DE ASSMB

PROIECTUL PRIMĂRIEI CAPITALEI ”NEWBORN-ONCOFERTILITATE”- SESIUNE DE INFORMARE A MEDICILOR SPITALELOR CU PROFIL ONCOLOGIC DIN BUCUREȘTI, ADMINISTRATE DE ASSMB

 

Astăzi, la Spitalul Clinic Colentina, administrat de Primăria Municipiului Bucureşti, prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, a avut loc o prezentare a proiectului Newborn Oncofertilitate, destinată cadrelor medicale. Detaliile despre proiect au fost prezentate de Dr. Marilena Băluță, Dr. Andreea Enache (Spitalul Clinic dr. Panait Sarbu) și reprezentanții A.S.S.M.B.

Vasile Apostol, director Direcția Programe-Proiecte ASSMB:
”Proiectul Newborn-Oncofertilitate a apărut la inițiativa doamnei Dr. Marilena Baluță, medic specialist obstetrică-ginecologie și embriolog senior în Campania „Propune pentru București!”, susținută de Primarul General al Municipiul București, Gabriela Firea, proiect care ulterior a primit votul în Consiliul General. Acest proiect e complementar programului amplu de fertilizare in vitro al Primăriei Capitalei- FIV. Vă mulțumesc că ne sunteți alături și mulțumim și domnului manager de la Spitalul Clinic Colentina pentru sprijin.”

Dr. Marilena Băluță, medic specialist obstetrică-ginecologie și embriolog senior, inițiatorul proiectului: 
”Noi dorim să facem o echipă cu medicii oncologi pentru că specializarea noastră nu ne permite să luăm decizii în ceea ce privește chimioterapia și planul terapeutic pentru fiecare pacient în parte, dar putem să-l consiliem pe bolnav cu ceea ce putem noi oferi, mai precis, prezervarea fertilității. Prin proiectul Primăriei Capitalei, aceste proceduri pot fi realizate în mod gratuit pentru pacienți. Ideea e că noi venim să vă informăm. E un domeniu relativ nou în România, lumea nu știe că există și scopul nostru este să vă informăm și să extindem acest proiect.

Dr. Andreea Enache, specialist obstetrică-ginecologie în cadrul „Spitalului Clinic Panait Sîrbu”: 
Spitalul Clinic dr. Panait Sarbu e un spital cu tradiție în reproducere asistată. Am împlinit, anul trecut, 20 de ani de la prima procedură de acest gen. Avem nevoie de dumneavoastră, pentru ca acest proiect să meargă mai departe. Spitalul Panait Sîrbu are toată deschiderea iar pacienții trimiși de dumneavoastră, adică pacienții oncologici, au prioritate pentru noi. O dată indicația de prezervare a fertilității pusă de medicul specialist, asta înseamnă că pacientul are un stadiu al bolii pe care dumneavoastră îl apreciați bun pentru a începe o procedură de stimulare ovariană.”

Săptămâna trecută a avut loc o sesiune de informare asemănătoare, destinată specialiștilor oncologi de la Spitalul Clinic Colțea și vor urma și alte întâlniri cu medici din toate spitalele administrate de Primăria Capitalei, prin ASSMB, care au și specializarea Oncologie.

Proiectul „Newborn – Oncofertilitate” a fost aprobat prin Hotărârea Consiliului General al Municipiului București nr. 308/14.06.2018 și face parte din Campania „Propune pentru București!”

Detalii despre proiect găsiți și la adresa http://newborn.assmb.ro/