IMPACT URIAȘ AL CAMPANIEI DE IGIENĂ ORALĂ: 9 DIN 10 COPII SE SPALĂ PE DINȚI DE DOUĂ ORI PE ZI

IMPACT URIAȘ AL CAMPANIEI DE IGIENĂ ORALĂ: 9 DIN 10 COPII SE SPALĂ PE DINȚI DE DOUĂ ORI PE ZI

 

Aproape patru mii de ore de educație au predat medicii din Rețeaua Școlară a Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, preșcolarilor și elevilor din clasele 0-VII, din capitală. Pentru al doilea an consecutiv, la inițiativa Primăria Municipiului Bucureşti, prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București și cu Federația Națională a Asociațiilor de Părinți- Învățământ Preuniversitar a organizat Campania de Promovare a Sănătății Orale. 
130 de mii de copii din peste cinci mii de clase au fost învățați cu răbdare și pricepere de cei 176 de medici și asistente din cabinetele școlare cum trebuie să se spele corect pe dinți și care sunt beneficiile unei danturi sănătoase. Cei mici au experimentat tehnicile corecte de periaj, pe mulaje speciale și au aflat cum se previn cariile. Orele de igienă orală, adaptate pe categorii de vârstă, au inclus și filmulețe atractive, pentru a le stârni curiozitatea copiilor asupra igienei dinților. De asemenea, 33.500 de copii din grădinițe au primit kit-uri cu periuță de dinți și clepsidră. 
Este important să reamintim că preșcolarii și elevii beneficiază de controale și tratamente stomatologice gratuite, în tot timpul anului, inclusiv în vacanțe, în cabinetele stomatologice, dotate ultramodern, în ultimii doi ani, de Primăria Municipiului Bucureşti. Numai investițiile în aparatura stomatologică din cele 150 de cabinete se ridică la 700.000 de euro. Pe baza unei programări, copiii beneficiază de sigilări, detartraje, tratarea cariilor și extracții dentare. În perioada septembrie 2018-mai 2019 s-au efectuat 116.118 tratamente și 85.316 consultații stomatologice. 
Totodată, în urma Campaniei de Promovare a Sănătății Orale, ne-am bucurat să aflăm, potrivit celor 13 mii de feedbackuri de la părinți, că elevii (84%) sunt mult mai preocupați de igiena dentară, aproape 90 la sută știu să folosească în mod corect periuța de dinți și sunt conștienți că trebuie să se spele pe dinți, cel puțin de două ori pe zi. 
La inițiativa Primarului General, Gabriela Firea, Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București desfășoară, de anul trecut, două mari proiecte destinate tot copiilor din București, mai precis, aplicare de aparate dentare mobile si fixe. Regulamentele de participare pot fi consultate pe site-ul www.assmb.ro.