,,SĂNĂTATEA E ÎN MÂINILE TALE!” SE VA RELUA DUPĂ VACANȚĂ

,,SĂNĂTATEA E ÎN MÂINILE TALE!” SE VA RELUA DUPĂ VACANȚĂ

 

Spălatul mâinilor trebuie să devină o rutină! – este mesajul important pe care copiii l-au înțeles de la medicii din Rețeaua de Medicină Școlară a Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București și îl aplică cu strictețe.

Primăria Municipiului Bucureşti, prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București a desfășurat, pentru al doilea an consecutiv, campania ”Sănătatea e în mâinile tale!” care s-a adresat elevilor din clasele 0-IV, din cele 186 de școli și preșcolarilor din cele 172 de grădinițe din capitală.
117.000 de preșcolari și elevi au aflat de la medicii din Rețeaua de Medicină Școlară a ASSMB, despre cât de importantă este igiena corectă a mâinilor pentru a evita îmbolnăvirile. 
Timp de două luni, din 15 octombrie 2018 până pe 15 decembrie 2018, copiilor li s-a explicat riscul pe care îl reprezintă igiena deficitară în apariția unor boli, precum diareea, gripa, conjunctivita. 
Orele din cadrul Campaniei ”Sănătatea e în mâinile tale” s-au desfășurat prin jocuri adecvate fiecărei categorii de vârstă a preșcolarilor și elevilor, dar și prin interacțiunea directă medici-copii și prezentare de materiale video. Cei mici au fost învățați, prin demonstrații practice, cum trebuie să se spele corect pe mâini dar mai ales că este obligatoriu să se spele înainte de masă, când vin de afară, după ce pun mâna pe animale de companie sau înainte și după folosirea toaletei. 
Potrivit chestionarelor primite, ne-am bucurat să aflăm că 100% din părinți au considerat că informațiile oferite în timpul campaniei au fost utile pentru cei mici. De asemenea, aproape toți copiii ( 96%) au învățat elementele esențiale ale tehnicii spălării mânilor. Datorită impactului uriaș al demersului nostru, potrivit feedbackurilor de la părinți, vom relua lecțiile de igienă a mâinilor, după începerea anului școlar 2019-2020. Dacă părinții au sugestii referitoare la alte aspecte care ar trebui incluse în orele de igienă, ne pot scrie pe mail, la adresa: promovareasanatatii@assmb.ro
Campania ,,Sănătatea e în mâinile tale!” a fost inițiată de Primăria Municipiului Bucureşti și se desfășoară prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB) și cu Federația Națională a Asociațiilor de Părinți. Mai multe detalii, puteți afla pe www.assmb.ro la secțiunile Proiecte și Campanii.

Mulțumim cadrelor didactice, personalului medical și părinților care au înțeles importanța acțiunilor noastre pentru binele copiilor.