Incubator de ultimă generație pentru nou-născuții prematur, la Maternitatea Cantacuzino

Incubator de ultimă generație pentru nou-născuții prematur, la Maternitatea Cantacuzino

 Maternitatea Spitalului clinic dr. Ioan Cantacuzino, una dintre cele 19 instituții medicale aflate în administrarea ASSMB, are încă un incubator de ultimă generație.


Echipamentul medical, în valoare de 29.000 de euro, este cel mai performant în acest domeniu și poate fi folosit și ca masă radiantă cu modul de resuscitare pentru nou-născuții prematur. Potrivit medicilor, un astfel de echipament medical este vital pentru salvarea vieții nou-născuților care vin pe lume înainte de termen și cântăresc doar câteva sute de grame.


Incubatorul a fost donat de Organizația Salvați Copiii, cu sprijinul Cora Sun Plaza. În ultimii șase ani, maternitatea Spitalului clinic dr. Ioan Cantancuzino a primit din partea Organizației Salvați Copiii echipamente medicale în valoare de peste 185.000 de euro. Doar anul acesta, secția de Obstetrică-ginecologie a Maternității a primit 4 sonde ecografice, în valoare de 7.600 de euro, pentru depistarea cât mai precisă a eventualelor complicații în timpul sarcinii.


În urma unei donații din partea doamnei Sanda Cârciog-Rizescu, secția de Neonatologie a Maternității Cantacuzino a fost dotată, la sfârșitul anului 2016, cu șase echipamente medicale moderne dintre care, un ecograf performant, 4D, cu ajutorul căruia s-au efectuat deja peste 3.000 de examinări, doar anul acesta. De asemenea, secția de Terapie Intensivă Neonatală a primit și un incubator performant, cu ajutorul căruia a fost salvată viața unor cvadrupleți, născuți la doar 31 de săptămâni.


Maternitatea Spitalului clinic dr. Ioan Cantacuzino tratează cazuri extrem de grave de nou-născuți prematur din Capitală și din sudul țării. Rata de îngrijiri în secția de Terapie Intensivă este de 30% dublu față de media la nivel național.
Dintre cele 1.787 de nașteri, anul trecut 543 au fost premature.


Incubatorul a fost primit în cadrul unui eveniment care a avut loc la Spitalul clinic dr. Ioan Cantacuzino unde au participat conf. dr. Iulian Brezean, managerul spitalului, dr. Cristian Posea, directorul medical al spitalului, dr. Adrian Crăciun, șeful secției de Neonatologie, Gabriela Alexandrescu, președinte executiv Salvați Copiii România, Amalia Năstase, ambasador Salvați Copiii România, dr. Turkes Ablachim, director medical ASSMB.