Prevenția începe cu educația! LANSAREA PROIECTULUI “Sănătos de mic”

Prevenția începe cu educația! LANSAREA PROIECTULUI “Sănătos de mic”

În România, 26,75% dintre copiii de 8 ani sunt supraponderali, dintre care 11,64% obezi, iar 5,11% sunt subnutriți. Toate aceste probleme au legătură cu alimentaţia copiilor, iar alimentația sănătoasă reprezintă un factor important în prevenția lor.

Danone, Asociaţia SAMAS şi Oameni şi Companii vă invită la conferința de presă organizată cu ocazia lansării proiectului ”Sănătos de mic” - Prevenția începe cu educația. Acest program de educaţie nutriţională, desfăşurat în grădiniţe, este dezvoltat în colaborare cu mai multe societăţi medicale, instituţii de sănătate publică relevante şi cu Inspectoratul Şcolar Bucureşti, pe baza recomandărilor naţionale privind nutriţia corectă la vârsta preşcolară.

Proiectul îşi propune reducerea prevalenţei obezităţii în grupa de vârstă preşcolară, îmbunătăţirea stării de nutriţie şi sănătate pe termen lung, printr-un program naţional de educaţie şi dezvoltare de obiceiuri sănătoase pentru întreaga viaţă.

Programul se adresează copiilor preșcolari, părinților lor și personalului din grădinițe și este realizat de cadre medicale specializate, prin cursuri de nutriție și psiho-pedagogie.

În cadrul evenimentului, veţi putea asista la un atelier de gătit pentru copii.

Joi, 23 noiembrie, ora 10:00, Grădinița 73, Bucureşti

Adresa Grădiniţei 73: Splaiul Independenței 68, București (zona metrou Izvor).