Vaccinarea salvează vieți!

Vaccinarea salvează vieți!

Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București vă invită să accesați platforma WWW.VACCINARE.ONLINE pentru a afla informații complete și corecte despre vaccinare.

“Vaccinarea - un drept fundamental la sănătate”, este un proiect inițiat de Colegiul Medicilor din Municipiul București, realizat de Fundația Colegiului Medicilor din București în parteneriat cu Societatea Română de Microbiologie și Asociația Română pentru Educație Pediatrică în Medicina de Familie. Proiectul este susținut de Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București și a fost realizat cu sprijinul financiar al Fondului de Inovare Civică, un program dezvoltat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile în parteneriat cu Romanian-American Foundation şi Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe.

În cadrul acestui proiect, obiectivul principal a fost demararea unei campanii de informare-conștientizare a utilității, necesității și importanței vaccinarii copiilor. Proiectul a urmărit să creeze două instrumente de comunicare:

• Un comitet de părinți responsabili și medici de familie, denumit “Părinți responsabili, părinti implicati”, un instrument de implicare civica și un partener de dialog social cu autoritățile implicate în acest proces.

• O platformă online ”vaccinare.online”, un instrument care să ofere răspunsuri la întrebări și să poată îndrumă corect părinții în profilaxia vaccinală.

La nivelul Capitalei, medicii de la cele 4 maternități ale spitalelor Malaxa, Filantropia, Dr. Ioan Cantacuzino și Dr. Panait Sârbu, din Spitalul Clinic de Pediatrie Dr. Victor Gomoiu si din secțiile de pediatrie ale Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale Dr. Victor Babeș, contribuie în mod proactiv oferind informații părinților.
De asemenea, au fost incluse în discuții asociațiile de părinți din școli și grădinițe, iar medicii și asistentele din rețeaua de medicină școlară vor duce mai departe mesajele privind importanța vaccinării.

În colaborare cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București, informațiile cu privire la importanța vaccinării vor fi prezentate și în cadrul celor 4 ore de educație medicală din curicula obligatorie.