Campanie de informare cu privire la prevenirea cancerului

Campanie de informare cu privire la prevenirea cancerului

Primăria Municipiului Bucureşti, prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București a inițiat o campanie de informare cu privire la prevenirea apariției cancerului, cu ocazia Lunii Naționale de Prevenire a Cancerului.

În mijloacele de transport în comun și în cele 19 spitale aflate în subordinea Municipalității, va fi afișat Codul European împotriva Cancerului. Sunt 12 sfaturi care pot preveni apariția acestei boli cumplite.

Februarie 2018 a fost declarată Luna Națională de Prevenire a Cancerului, de către Ministerul Sănătății și Institutul Național de Sănătate Publică.

Potrivit Ministerului Sănătății, în 2016 s-au înregistrat peste 60.700 de cazuri noi de cancer, cu aproape 1.000 mai puțin față de 2015. În evidențele medicilor, erau la sfârșitul lui 2016 peste 471.000 de bolnavi. Mortalitatea a crescut fiind a doua cauză de deces în România.

Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) a situat România pe locul 47 din 50 de țări, în ceea ce privește numărul total de cazuri de cancer și pe primul loc în Europa la decesele cauzate de cancerul de col uterin.

La nivel mondial, se înregistrează peste 8,8 milioane de decese în fiecare an din cauza cancerului. Statisticile arată că până în anul 2025 numărul deceselor va depăși 11,5 milioane, în fiecare an.