În perioada 21 – 24 februarie 2018 s-a desfășurat la #București cea de VIII-a ediție a Conferinței Naționale #Alzheimer, cu participare internațională.

În perioada 21 – 24 februarie 2018 s-a desfășurat la #București cea de VIII-a ediție a Conferinței Naționale #Alzheimer, cu participare internațională.

    Ca și în anii precedenți, speakeri renumiți au prezentat rezultatele cercetărilor recente din domeniile neuroștiințelor, neuroimagisticii, a psihiatriei clinice și neuropsihologiei. De asemenea, au fost abordate strategiile terapeutice și de îngrijire în tulburările neurodegenerative.

În paralel s-au desfășurat cursuri, workshop-uri și seminarii adresate persoanelor suferinde și familiilor, respectiv persoanelor implicate în îngrijirea lor.

La Conferinta Nationala Alzheimer au fost incluse în program cursuri adresate studenților, asistenților medicali, rezidenților și specialiștilor psihiatri, neurologi și geriatri, psihologilor clinicieni, neuropsihologilor, specialiștilor în domeniul stimulării cognitive, medicilor de familie.

De asemenea, au existat dezbateri cu privire la politicile sanitare în domeniu, posibilitățile de îmbunătățire și perspectivele dezvoltării și aplicării unei strategii naționale în domeniul demenței.

Președintele Conferinței Naționale Alzheimer este Prof. Dr. #CătălinaTudose, șeful Secției #Psihiatrie II a Spitalului Clinic de Psihiatrie „Prof. Dr. Alexandru Obregia”.

Spitalul Clinic Dr. Alexandru Obregia este unul dintre cele 19 spitale administrate de Primăria Municipiului Bucureşti, prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București.