Primul Ajutor vine la şcoală!

La propunerea FNAP-IP Bucureşti (Federaţia Naţională a Asociaţiilor de Părinţi - Învăţământ Preuniversitar), ASSMB (Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale din Bucureşti) împreună cu PROEDUS(Centrul de Proiecte Educaţionale şi Sportive al Municipiului Bucureşti), în parteneriat cu ISMB (Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti) şi SRIE (Societatea Română Împotriva Epilepsiei), va organiza cursuri de prim ajutor în 34 de şcoli din Bucureşti în perioada 24 februarie - 28 mai 2020.

Aproximativ 6400 de elevi şi liceeni din Bucureşti vor avea la dispoziţie lectori şi traineri, logistică şi materiale necesare acestei activităţi. Vor participa activ la demonstraţii practice pentru:

  • tehnici de resuscitare cardio-respiratorie
  • măsurilor de urgenţă în cazuri de crize convulsive
  • manevrele ce se efectuează pentru salvarea in caz de înec cu alimente, corpi străini
  • oprirea sângerărilor nazale
  • recomandări în caz de electrocutare și arsuri

 

Studiile arată că deşi primul ajutor acordat în situaţii critice măreşte considerabil şansele de supravieţuire în cazurile de stop cardio-respirator, doar mai puţin din 1% din populaţie ştie să îl aplice în mod eficient. Ne dorim astfel să creştem gradul de informare şi conştientizare a importanţei acordării primului ajutor şi esponsabilizarea copiilor în situaţii de urgenţă.

Chiar şi copiii pot fi SuperEroi!