Triajul epidemiologic în școlile și grădinițele de stat din București, realizat în timp record de medicii școlari

 

 

TRIAJUL EPIDEMIOLOGIC ÎN ȘCOLILE ȘI GRĂDINIȚELE DE STAT DIN BUCUREȘTI, REALIZAT ÎN TIMP RECORD DE MEDICII ȘCOLARI

 
Toți cei aproximativ 240.000 de preșcolari, elevi și liceeni din învățământul de stat din Capitală au fost evaluați de personalul medical din Rețeaua de Medicină Școlară, coordonată de Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, aflată în subordinea Primăriei Municipiului Bucureşti.
Triajul epidemiologic s-a încheiat mai repede decât era programat, datorită  celor 120 de medici generaliști și a celor 447 de asistenți medicali, care s-au asigurat că toți copiii sunt sănătoși pentru a participa la cursuri.  
În urma evaluării, aproximativ 1.500 de copii au fost depistați cu angine (afecţiuni inflamatorii ale faringelui), 167 aveau pediculoză, iar doi aveau varicelă.
Triajul epidemiologic presupune examinarea clinică a copilului, măsurarea temperaturii corporale, precum și verificarea tegumentelor și a mucoaselor. Examinarea s-a desfășurat, în perioada 9-18 septembrie , în cabinetele medicale ale fiecărei unități de învățământ preuniversitar. Această supraveghere a stării de sănătate este practicată în colectivităţile de copii şi adolescenţi, după fiecare vacanță școlară și ori de câte ori este nevoie, conform ordinului comun: Ord. M.S. 1668 din 9 decembrie 2011/ Ord. M.Ed. 5298 din 9 decembrie 2011, Ord. M.S. nr.1955/1995 (art.19).
Este foarte importantă evaluarea stării de sănătate a copiilor și adolescenților , ca metodă de prevenție a îmbolnăvirilor în colectivități.
Rețeaua de Medicină Școlară din București dispune de 441 de cabinete de medicină generală și 144 de cabinete stomatologice.
ȘCOALA GIMAZIALĂ ”CONSTANTIN BRÂNCUȘI”
 
LICEUL TEORETIC ”ȘTEFAN ODOBLEJA”
 
ȘCOALA GIMNAZIALĂ ”CONSTANTIN BRÂNCUȘI”
LICEUL TEORETIC ”ȘTEFAN ODOBLEJA”
 
ȘCOALA ”IONEL TEODOREANU”