Totul despre aparatele ortodontice

EDUCAȚIE PENTRU SĂNĂTATE 
 
 

Dragi părinți și copii,
 
 
Prioritatea medicilor stomatologi din Rețeaua de Medicină Școlară a ASSMB este SĂ REDEA ZÂMBETUL COPIILOR DUMNEAVOASTRĂ!

Dinţii STRÂMBI SAU NEALINIAȚI CORESPUNZĂTOR sunt principalele probleme stomatologice de estetică dentară cu care se confruntă copiii. Dacă astfel de probleme sunt ignorate și neremediate încă din copilărie, mai târziu se poate ajunge la tratamente mult mai complexe şi de lungă durată. Totodată, fiind vorba de o necesitate medicală, specialiștii recomandă celor care primesc indicație de aparat dentar să poarte acest dispozitiv.

Pentru a afla cât mai multe despre acest subiect de larg interes, vă invităm joi, 12 noiembrie, ora 11:00, la o nouă sesiune LIVE ONLINE pe pagina oficială de Facebook a ASSMB (www.facebook.com/administratiaspitalelor), în cadrul căreia colegii noștri Dr. Mihai Nicolesco și Dr. Gabriela Kogălniceanu, medici din Rețeaua de Medicină Școlară a ASSMB, vor vorbi despre aparatele ortodontice aplicate copiilor.

TEMELE:
  • APARATELE ORTODONTICE - CÂND ȘI DE CE SUNT UTILIZATE? CARE SUNT DIFERENȚELE  ÎNTRE  APARATELE  FIXE  ȘI  CELE  MOBILE?
  • CUM SE PĂSTREAZĂ IGIENA APARATULUI ORTODONTIC?
Veți afla informații de la specialiști despre cele mai frecvente probleme stomatologice ale copiilor care necesită aparat ortodontic, dar și despre activitatea medicală din cabinetul stomatologic școlar.

În cabinetele stomatologice școlare, coordonate de Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, activează și medici ortodonți, aceștia asigurând tratamente de specialitate elevilor cărora le-au fost aplicat aparate dentare.

Rețeaua de Medicină Școlară și Universitară stomatologică astăzi, în cifre: 
●     144 de cabinete școlare stomatologice și 13 cabinete stomatologice universitare; 
●  Asistență stomatologică COMPLETĂ ȘI GRATUITĂ pentru copii, de la profilaxie și până la tratamente ortodontice: 
                   - 350.000 tratamente stomatologice și 50.000 consultații gratuite în perioada septembrie 2019 - martie 2020;
                   - 5.000 de sigilări ale molarului de 6 ani, de la lansarea proiectului în octombrie 2019.

Asistența stomatologică școlară a copiilor din București este un model unic în România, întrucât îmbină în mod armonios activitatea de prevenție prin cursuri de educație pentru sănătate și programe de sigilare, cu activitatea curativă, prin tratamentul gratuit al afecțiunilor stomatologice și soluții de tratament ortodontic cu aparate fixe și mobile.

Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București derulează în prezent, cu sprijinul Primăriei Municipiului București, două mari proiecte adresate sănătății orale a copiilor:
  • Proiectul ”Smile” - vouchere de 990 lei/copil pentru aparate ortodontice, buget de 20.053.000 lei
  • Proiectul ”Smile - Mobile” - sprijin financiar de 1.100 lei/copil pentru aparate ortodontice mobile, buget de 2.287.720 lei.
Pentru detalii suplimentare accesați pagina de internet www.assmb.ro, secțiunea Proiecte.

În cadrul evenimentului din 12.11.2020, ora 11:00, vă invităm să adresați întrebări, în timp real, celor doi medici stomatologi, iar aceștia vor răspunde în timpul transmisiunii în direct.


 
Cu prietenie,
Echipa ASSMB

 
IMPORTANT PENTRU PĂRINȚI! PROGRAMUL CELOR ȘASE CABINETE STOMATOLOGICE ȘCOLARE DESCHISE ÎN BUCUREȘTI S-A MODIFICAT.
 
Pentru a fi la curent cu evenimentele și campaniile pe care le vom desfășura în viitor,
vă invităm să accesați site-ul nostru  www.assmb.ro sau să ne urmăriți pe 
Facebook www.facebook.com/administratiaspitalelor, Instagram https://www.instagram.com/a_s_s_m_b/ și
YouTube https://www.youtube.com/channel/.
Urmăriți-ne pe
Rețelele de Socializare
pentru a fi la curent
cu noutățile!
 
 
Răsfoiți
Arhiva Newsletter
pentru articolele care
vă interesează!
Primiți acest mesaj ca urmare a completării de către dumneavoastră a unui formular de informare și de consimțământ cu privire la prelucrarea datelor personale. Acesta l-ați completat fie în cadrul campaniilor ”Sănătatea e în mâinile tale”, ”Campania de Promovare a Sănătății Orale” sau ”Copiii sănătoși ai Bucureștiului” (desfășurate de Primăria Capitalei, prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, în unitățile de învățământ de stat din București), fie când ați participat la unul dintre proiectele desfășurate de către A.S.S.M.B, sau atunci când v-ați abonat la newsletter pe website-ul nostru: www.assmb.ro

Toate drepturile rezervate.
Copyright © 2020, Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București  A.S.S.M.B.

Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București
40155 București România, Str. Sf. Ecaterina, nr. 4
Tel: 021.310.10.59

www.assmb.ro
Dacă nu doriți să mai primiți mesajele noastre sau ați primit acest mesaj dintr-o eroare, vă rugăm să vă dezabonați aici.
Acest mesaj a fost direcționat către dvs.? Vă puteți abona 
aici.
Dacă aveți propuneri sau sugestii, vă rugăm să ni le împărtășiți la 
propuneri@assmb.ro
Acest mesaj nu poate fi considerat SPAM, deoarece conține toate datele de identificare ale expeditorului.