SEMNELE APARIȚIEI BOLILOR NEUROCOGNITIVE

SEMNELE APARIȚIEI BOLILOR NEUROCOGNITIVE

 

În episodul de astăzi al seriei #MINUTULDESĂNĂTATE, Prof. Dr. Luiza SPIRU, medic primar Geriatrie-Gerontologie la Spitalul de Boli Cronice Sf. Luca", vorbeşte despre semnele apariției tulburărilor neurocognitive, un grup de afecțiuni care duce la afectarea funcției mentale.

 

Medicul spune că, până de curând, se considera că îmbătrânirea creierului începe la 60 de ani. În realitate, însă, acest proces poate debuta mult mai devreme, în jur de 45 de ani, mai ales în condițiile unei vieți solicitante și in prezenţa unor stresori care afectează viața socială şi cea familială. În situații de acest tip creşte substanțial riscul de îmbătrănire cerebrală precoce, înainte de vârsta croonologică. Mai multe detalii despre semnele care ar trebui să vă atragă atenția asupra unor posibile tulburări neurocognitive aflați de la Prof. Dr. Luiza SPIRU, medic primar Geriatrie-Gerontologie la Spitalul de Boli Cronice Sf. Luca".

 

Pentru a afla de la cei mai buni specialişti tot ceea ce vă interesează despre cele mai diverse subiecte medicale, accesaţi canalul nostru de YouTube, secțiunea #MINUTULDESĂNĂTATE,

 

https://www.youtube.com/c/ASSMBadministratiaspitalelor

 

#PMB #ASSMB #Sănătate #MinutuldeSănătate