#MINUTULDESĂNĂTATE - 17 MAI, ZIUA DE LUPTĂ ÎMPOTRIVA HIPERTENSIUNII ARTERIALE

Episodul de astăzi al seriei #𝐌𝐈𝐍𝐔𝐓U𝐋𝐃𝐄𝐒𝐀̆𝐍𝐀̆𝐓𝐀𝐓𝐄 este unul special, tematica sa fiind aleasă pentru a marca 17 mai - Ziua Mondială de luptă împotriva Hipertensiunii Arteriale, în cadrul unei campanii de conștientizare derulate de ASSMB în parteneriat cu Societatea Română de Cardiologie, pentru a atrage atenția asupra riscurilor și impactului pe care această „boală tăcută” le poate avea asupra vieții fiecăruia dintre noi, indiferent de vârstă.

Hipertensiunea reprezintă o creştere a presiunii sângelui peste limita normală şi poate genera afecţiuni ale inimii, creierului, rinichilor sau ochilor. Totodată, în condițiile în care boala poate evolua fără simptome, hipertensiunea arterială constituie cea mai importantă cauză a deceselor care pot fi prevenite, atât la nivel global, cât și în România. Prin complicațiile pe care le provoacă, această afecțiune este responsabilă pentru 45% din totalul deceselor cauzate de boli cardiovasculare.

Ziua Mondială de luptă împotriva Hipertensiunii Arteriale este promovată, începând din 2005, de Liga Mondială a Hipertensiunii (World Hypertension League - WHL), în parteneriat cu Societatea Internaţională de Hipertensiune (International Society of Hypertension - ISH) şi alte organizaţii.
Tema aleasă în 2022 este „Măsuraţi-vă tensiunea arterială cu precizie! Controlaţi-o! Trăiţi mai mult!".

Din fericire, „hipertensiunea arterială este o boală pentru care există numeroase remedii” ne asigură doamna D𝐫. 𝐀𝐧𝐚 𝐌𝐚𝐫𝐢𝐚 𝐕𝐈𝐍𝐓𝐈𝐋𝐀̆, 𝐦𝐞𝐝𝐢𝐜 𝐩𝐫𝐢𝐦𝐚𝐫 M𝐞𝐝𝐢𝐜𝐢𝐧𝐚̆ 𝐢𝐧𝐭𝐞𝐫𝐧𝐚̆ 𝐬̦𝐢 C𝐚𝐫𝐝𝐢𝐨𝐥𝐨𝐠𝐢𝐞 𝐥𝐚 @𝐒𝐩𝐢𝐭𝐚𝐥𝐮𝐥 𝐂𝐥𝐢𝐧𝐢𝐜 𝐂𝐨𝐥𝐭̦𝐞𝐚, 𝐝𝐨𝐜𝐭𝐨𝐫 𝐢̂𝐧 𝐦𝐞𝐝𝐢𝐜𝐢𝐧𝐚̆, 𝐒̦𝐞𝐟 𝐥𝐮𝐜𝐫𝐚̆𝐫𝐢 𝐥𝐚 𝐔𝐌𝐅 „𝐂𝐚𝐫𝐨𝐥 𝐃𝐚𝐯𝐢𝐥𝐚”, președintele Grupului de Lucru Hipertensiune Arterială al Societății Române de Cardiologie. Totuși, ea avertizează că întreruperea tratamentului prescris de specialist, coroborată cu un slab control al hipertensiunii, poate crea premisele unor situații dramatice pentru cei afectați de această maladie cronică.

Pentru a afla cât este de important să ne măsurăm periodic și corect tensiunea arterială, să urmăm tratamentul prescris de medicul curant și să ne menținem în țintele (parametrii) propuși, vă invităm să urmăriți cel mai recent clip video din seria #MINUTULDESĂNĂTATE, realizat de către ASSMB - Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, în parteneriat cu @Societatea Română de Cardiologie, invitată fiind doamna D𝐫. 𝐀𝐧𝐚 𝐌𝐚𝐫𝐢𝐚 𝐕𝐈𝐍𝐓𝐈𝐋𝐀̆ .

Pentru a primi cele mai corecte și actuale informații medicale, din cele mai diverse specialități, furnizate de medici reputați din cadrul spitalelor administrate de Primăria Municipiului Bucureşti, prin ASSMB - Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, puteți accesa oricând canalul nostru de YouTube, secțiunea #𝐌𝐈𝐍𝐔𝐓𝐔𝐋𝐃𝐄𝐒𝐀̆𝐍𝐀̆𝐓𝐀𝐓𝐄.


Cu prietenie,
Echipa ASSMB
 
 
 
Pentru a fi la curent cu evenimentele și campaniile pe care le vom desfășura în viitor,
vă invităm să accesați site-ul nostru www.assmb.ro sau să ne urmăriți pe
Facebook www.facebook.com/administratiaspitalelor, Instagram https://www.instagram.com/a_s_s_m_b/ și
YouTube https://www.youtube.com/c/ASSMBadministratiaspitalelor.
Urmăriți-ne pe
Rețelele de Socializare
pentru a fi la curent
cu noutățile!
 
 
Răsfoiți
Arhiva Newsletter
pentru articolele care
vă interesează!
Primiți acest mesaj ca urmare a completării de către dumneavoastră a unui formular de informare și de consimțământ cu privire la prelucrarea datelor personale. Acesta l-ați completat fie în cadrul campaniilor ”Sănătatea e în mâinile tale”, ”Campania de Promovare a Sănătății Orale” sau ”Copiii sănătoși ai Bucureștiului” (desfășurate de Primăria Capitalei, prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, în unitățile de învățământ de stat din București), fie când ați participat la unul dintre proiectele desfășurate de către A.S.S.M.B sau atunci când v-ați abonat la newsletter pe website-ul nostru: www.assmb.ro

Toate drepturile rezervate.
Copyright © 2021, Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București A.S.S.M.B.

Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București
Bd. Dimitrie Cantemir, nr. 1, bl. B2, sc.4, parter, sector 4, București
Tel: 021.310.10.59/69
www.assmb.roDacă nu doriți să mai primiți mesajele noastre sau ați primit acest mesaj dintr-o eroare, vă rugăm să vă dezabonați aici.
Acest mesaj a fost direcționat către dvs.? Vă puteți abona
aici.
Nu dați reply acestui e-mail. Dacă aveți propuneri sau sugestii, vă rugăm să ni le împărtășiți la
propuneri@assmb.ro
Acest mesaj nu poate fi considerat SPAM, deoarece conține toate datele de identificare ale expeditorului.