Minutul de sănătate - Prof. Dr. Alexandru BUCUR



#MINUTULDESĂNĂTATE - TRATAREA MINIM INVAZIVĂ A LITIAZEI GLANDELOR SALIVARE, PRINTR-O METODĂ UNICĂ ÎN ROMÂNIA, LA SPITALUL CLINIC „PROF. DR. DAN THEODORESCU”
 


Episodul de astăzi al seriei #MINUTULDESĂNĂTATE prezintă o metodă minim invazivă de tratare a calculilor salivari, unică în România și extrem de rară în Europa de Est.
 
Informațiile sunt prezentate de Prof. Univ. Dr. Alexandru BUCUR, 𝗺𝗲𝗱𝗶𝗰 𝗽𝗿𝗶𝗺𝗮𝗿 Chirurgie Oro-Maxilo-Facială la Spitalul Clinic „Prof. dr. Dan Theodorescu”, Șef Clinică Universitară Chirurgie OMF, membru al Academiei de Științe Medicale din România.
 
Litiaza salivară (calculii salivari sau sialolitiaza) este afecțiunea determinată de formarea unor calculi la nivelul glandelor salivare și a canalelor lor excretoare, care blochează trecerea salivei la nivelul ductelor salivare, fapt ce provoacă, la rândul său, dureri si inflamații. În eventualitatea în care litiaza salivară nu este tratată la timp, glandele salivare se pot infecta.

Afecțiunea este întâlnită, mai frecvent, la bărbații adulți, cu vârsta cuprinsă între 30 și 40 de ani, principalii factori favorizanți fiind:
 
· deshidratarea;
· dieta;
· administrarea de medicamente care provoaca uscăciunea gurii/mucoasei cavității orale;
· tabagismul;
 
Mai multe amănunte despre această problemă medicală și despre disponibilitatea unui tratament-alternativă la intervenția chirurgicală clasică, puteți afla de la Prof. Univ. Dr. Alexandru BUCUR, 𝗺𝗲𝗱𝗶𝗰 𝗽𝗿𝗶𝗺𝗮𝗿 Chirurgie Oro-Maxilo-Facială la Spitalul Clinic „Prof. dr. Dan Theodorescu”, urmărind clipul: https://www.youtube.com/watch?v=P6eLiw1mo7w
 
NU UITAȚI! Detalii despre cele mai frecvente afecțiuni medicale, prezentate într-un format concis și accesibil de specialiști reputați din cadrul celor 19 spitale administrate de A.S.S.M.B.,  puteți afla accesând canalul nostru de YouTube https://www.youtube.com, secțiunea  
#MINUTULDESĂNĂTATE.
 
Cu prietenie, 
Echipa ASSMB
 
Pentru a fi la curent cu evenimentele și campaniile pe care le vom desfășura în viitor,
vă invităm să accesați site-ul nostru  www.assmb.ro sau să ne urmăriți pe 
Facebook www.facebook.com/administratiaspitalelor, Instagram https://www.instagram.com/a_s_s_m_b/ și
YouTube https://www.youtube.com/channel/.
Urmăriți-ne pe
Rețelele de Socializare
pentru a fi la curent
cu noutățile!
 
 
Răsfoiți
Arhiva Newsletter
pentru articolele care
vă interesează!
Primiți acest mesaj ca urmare a completării de către dumneavoastră a unui formular de informare și de consimțământ cu privire la prelucrarea datelor personale. Acesta l-ați completat fie în cadrul campaniilor ”Sănătatea e în mâinile tale”, ”Campania de Promovare a Sănătății Orale” sau ”Copiii sănătoși ai Bucureștiului” (desfășurate de Primăria Capitalei, prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, în unitățile de învățământ de stat din București), fie când ați participat la unul dintre proiectele desfășurate de către A.S.S.M.B, sau atunci când v-ați abonat la newsletter pe website-ul nostru: www.assmb.ro

Toate drepturile rezervate.
Copyright © 2021, Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București  A.S.S.M.B.

Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București
Bd. Dimitrie Cantemir, nr. 1, bl. B2, sc.4, parter, sector 4, București
Tel: 021.310.10.59/69
www.assmb.ro



Dacă nu doriți să mai primiți mesajele noastre sau ați primit acest mesaj dintr-o eroare, vă rugăm să vă dezabonați aici.
Acest mesaj a fost direcționat către dvs.? Vă puteți abona 
aici.
Nu dați reply acestui e-mail. Dacă aveți propuneri sau sugestii, vă rugăm să ni le împărtășiți la 
propuneri@assmb.ro
Acest mesaj nu poate fi considerat SPAM, deoarece conține toate datele de identificare ale expeditorului.