ALĂTURI DE ELEVII AFLAȚI ÎN EMOȚIILE EXAMENELOR!


ALĂTURI DE ELEVII AFLAȚI ÎN EMOȚIILE EXAMENELOR!

400 DE MEDICI ȘI ASISTENȚI DIN REȚEAUA DE MEDICINĂ ȘCOLARĂ A ASSMB
ASIGURĂ TRIAJUL EPIDEMIOLOGIC LA EVALUAREA NAȚIONALĂ

 
Nu mai puțin de 16.000 de elevi bucureșteni au trecut, astăzi, 17.06.2020, prin proba de foc a examenului de matematică, în cadrul Evaluării Naționale. Înainte de a ajunge în clase, toți elevii au fost evaluați medical la intrarea în unitățile de învățământ, de către cadrele medicale din Rețeaua de Medicină Școlară ASSMB, instituție din subordinea Primăriei Municipiului București. 400 de medici și asistenți, echipați și dotați corespunzător, s-au asigurat înaintea fiecărei probe de examen că toți elevii care intră în școli sunt sănătoși și nu prezintă simptome de boli respiratorii. 

„Avem în școală o echipă foarte bună, compusă din  două asistente și un medic. Au venit la școală de la ora 7, și acum dar și luni, când a avut loc prima probă a Evaluării Naționale. Astăzi am avut elevi care, deși ar fi trebuit să ajungă la ora 7.30, au venit mai devreme, însă nu au așteptat în ploaie. I-am condus repede în sălile de examen, evident după triajul epidemiologic.” - Luminița PREDA, profesor de Limba Română, Director Școala Gimnazială Nr. 79. 

Triajul epidemilogic a fost realizat ca la carte: elevii ajunși în punctul de triaj au renunțat la masca de protecție cu care au venit și au depus-o într-un recipient special, s-au dezinfectat pe mâini, le-a fost luată temperatura cu un termometru non-contact, iar apoi au primit o mască de protecție nouă și au fost conduși în sala de examen.

Temperatura nu trebuie să depășească 37,3 grade Celsius și am urmărit ca elevii să nu aibă simptome specifice bolilor respiratorii. I-am întrebat dacă au tușit, dacă au avut probleme de respirație, dacă îi doare în gât sau dacă au o stare generală alterată. Din fericire, în cele două zile de examen nu am avut cazuri de copii cu febră sau alte simptome de boli respiratorii.” - Dr. Diana POPA, medic școlar Rețeaua de Medicină Școlară ASSMB.

Fiecare sală de examen găzduiește doar 8-9 elevi, tocmai pentru a putea păstra distanța de cel putin 1,5 metri dintre ei. Un număr de 183 de copii de la Școala Gimnazială Nr. 79 din Capitală a participat la Evaluarea Națională.

Succes, dragi copii!
Echipa ASSMB.
 
 
 
 
 
 
 
 
NOUTĂȚI
 
 
 
LENT OPTIK - PARTENER
CLAR PENTRU COPII

 
Lent Optik este partener al proiectului ”CLAR – pentru COPII” derulat în perioada 2020-2021 de ASSMB și Primăria Municipiului Bucureşti și adresat copiilor cu vârste între 0 și 17 ani.

Pentru a beneficia de sprijinul financiar de 500 lei/ beneficiar la achiziționarea unei perechi de ochelari de vedere (rame și lentile), vă invitam sa completati formularul de pe site-ul campaniei http://clar.assmb.ro/campanie/ și să optați pentru cabinetele Lent Optik. 

Știrea completă aici.
                             
 

VEȘTI BUNE PENTRU STUDENȚI!


Studenții din București pot merge în Complex Regie, la cele patru cabinete pentru tratarea urgențelor stomatologice. Centrul din Regie beneficiază de dotări de ultimă generație, unituri moderne, instrumentar nou, autoclave performante, și nu în ultimul rând, de medici foarte bine pregătiți.

☎️Pentru programare trebuie NEAPĂRAT să sunați în prealabil la numărul de telefon 0374.887.887.

Abonați-vă aici.
 
 

            Pentru a fi la curent cu evenimentele și campaniile pe care le vom desfășura în viitor, vă invităm să accesați site-ul nostru www.assmb.ro  sau să ne urmăriți pe pagina noastră de Facebook www.facebook.com/administratiaspitalelor
 
Cu prietenie, 
Echipa ASSMB.
Urmăriți-ne pe
Rețelele de Socializare
pentru a fi la curent
cu noutățile!
 
 
Răsfoiți
Arhiva Newsletter
pentru articolele care
vă interesează!
Primiți acest mesaj ca urmare a completării unui formular de consimțământ cu privire la prelucrarea datelor personale și informarea dvs., în cadrul campaniilor ”Sănătatea e în mâinile tale”, ”Campania de Promovare a Sănătății Orale” și ”Copiii sănătoși ai Bucureștiului” desfășurate de Primăria Capitalei prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, în unitățile de învățământ de stat din București sau ați participat la proiectele desfășurate de către A.S.S.M.B ori v-ați abonat la newsletter pe website-ul nostru: www.assmb.ro

Toate drepturile rezervate.
Copyright © 2020, Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București  A.S.S.M.B.

Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București
40155 București România, Str. Sf Ecaterina, nr. 4
Tel: 021.310.10.59

www.assmb.ro
Dacă nu doriți să mai primiți mesajele noastre sau ați primit acest mesaj dintr-o eroare, vă rugăm să vă dezabonați aici.
Acest mesaj a fost direcționat către dvs.? Vă puteți abona 
aici.
Dacă aveți propuneri sau sugestii, vă rugăm să ni le împărtășiți la 
propuneri@assmb.ro
Acest mesaj nu poate fi considerat SPAM, deoarece conține toate datele de identificare ale expeditorului.