Disable Preloader

METODE NOI DE TRATAMENT PENTRU DIABETUL DE TIP II, LA SPITALUL CLINIC NICOLAE MALAXA

METODE NOI DE TRATAMENT PENTRU DIABETUL DE TIP II, LA SPITALUL CLINIC NICOLAE MALAXA

60.000 de pacienți din București dar și din țară se tratează anual la Centrul de diabet, nutriție și boli metabolice de la Spitalul Clinic Nicolae Malaxa, aflat în subordinea Primăria Municipiului Bucureşti, prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, iar numărul acestora este în creștere.

Managementul nutriției, tratamentul modern al diabetului zaharat, monitorizarea multidisciplinară, educația terapeutică a pacienților fac din echipa formată din cei 10 medici specialiști în diabet, de la Spitalul Clinic Nicolae Malaxa, unul dintre cele mai performante colective.

Aici, pacienții cu diabet beneficiază de consultații în cele patru cabinete din ambulator dar și de spitalizare de zi sau continuă, într-o secție cu 45 paturi, unde se derulează și Programul Național de Sănătate-Diabet Curativ.

Pentru a avea acces la acest program, e nevoie de confirmarea diagnosticului, de o fișă de monitorizare, de raportarea consultațiilor la CNAS și de rețeta gratuită pentru medicație.
Dr. Mirela Tache, medic primar Diabet, Nutriție și Boli Metabolice spune că diabetul se descoperă ușor, prin simpla analiză a glicemiei. Ea avertizează însă că sunt persoane care, mulți ani au diabet, în primele faze ale bolii, fără să știe că îl au. În stadii mai avansate, poate apărea senzația de sete exagerată, urinare frecventă, scădere în greutate sau un apetit crescut atât pentru dulciuri, cât și pentru alimente în general. În acest caz, prezența la medic este obligatorie, pentru că diabetul netratat duce la complicații grave la rinichi, favorizează apariția infarctului miocardic, a AVC și a arteriopatiei membrelor care poate merge până la amputație.
Dr. Mirela Tache vorbește despre factorii care pot favoriza apariția diabetului: