Peste 500 de cadre medicale din București nu-și vor vedea familia și prietenii de Paste

Peste 500 de cadre medicale din București nu-și vor vedea familia și prietenii de Paste

Sunt medici si asistenti din prima linie a luptei cu boala provocata de coronavirus. Acestia au un risc mare de infectare si trebuie sa-si protejeze familia, pe perioada pandemiei. Asa ca sunt cazati în spațiile hoteliere puse la dispoziție de Primăria Capitalei.

 

În măsura în care vor exista noi solicitări din partea spitalelor, suntem pregătiți să creștem imediat capacitatea de cazare pusă la dispoziție.

Am verificat azi modul în care sunt primiți angajații din spitale într-una dintre unitățile temporare de cazare.
Este vorba despre hotelul unde este cazat personalul medical de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale „Dr. Victor Babeș”. Aici sunt puse la dispoziție 200 de locuri de cazare, iar în acest moment sunt ocupate 133.

În total, în București sunt disponibile 5 hoteluri pentru cazarea temporară a personalului medical care lucreaza in spitalele Babes, Colentina, Carol Davila si Matei Bals.

Vorbim în toate aceste zile despre eroii în halate albe, despre eroii noştri care salvează vieti, dar poate de puţine ori ne gândim concret la ce sacrificii fac atât medicii, cât şi asistenţii şi asistentele mai ales în această perioadă dificila.

Peste 500 de cadre medicale din Capitala nu-și vor vedea familiile de Paște, pentru că ei lucrează direct cu pacienți Covid-19. Atunci cand ies din tură, aceștia merg în spațiile de cazare puse la dispoziție de Primăria Capitalei - și nu acasă - pentru a-i proteja pe cei apropiați de riscul de a se contamina.

Este vorba despre 5 hoteluri situate in zone relativ centrale, apropiate de unitatile medicale unde acestia lucreaza. Trei dintre acestea au fost închiriate de Primăria Capitalei, iar alte două au fost puse la dispozitia primăriei gratuit si le multumim donatorilor pentru implicare si sprijin.

Avem pregătite, aşadar, peste 600 de locuri de cazare pentru medici şi asistenţi, 500 sunt deja ocupate. În acest moment sunt cadre medicale de la spitalele Victor Babeş, Matei Balş, Colentina, Carol Davila şi în foarte scurt timp vor fi cazaţi şi medicii de la Spitalul de Urgenţă şi de la spitalul Marie Curie.

Cadrele medicale sunt transportate între spital și unitățile de cazare cu autobuze STB, dar Primăria Capitalei asigură și alte servicii în afară de cazare: trei mese pe zi, curățenie, spălătorie.

În măsura în care vor exista în continuare solicitări din partea spitalelor, suntem pregătiți să creștem imediat capacitatea de cazare pusă la dispoziție. Dorim multă sănătate şi putere de muncă tuturor cadrelor medicale.

De asemenea, sănătate şi putere tuturor pacienţilor, pentru a putea depăşi aceasta boala.

Viceprimar Aurelian Bădulescu: „Aici au venit primii medici, chiar a doua zi după ce s-a instituit starea de urgență, iar aceasta a fost prima unitate hotelieră care a înțeles că este necesar să sprijine personalul medical, să le asigurăm spații în perioada de repaus. Felicităm colectivul pentru curajul cu care s-au implicat. Măsura este una foarte benefică, având în vedere că aici contaminările sunt la nivel zero.”

Director medical ASSMB, Ablachim Turkeș: „Numărul de cazuri crește, iar noi trebuie să ne gândim la toate cadrele medicale, din toate spitalele care tratează pacienți Covid-19. Avem cereri și de la Spitalul Universitar de Urgență, și de la alte spitale.”

Director General,ASSMB, Vasile Apostol: „Municipiul București a fost și la acest capitol exemplu de bună practică, pentru că a realizat nevoia acestui serviciu încă dinainte să fie confirmat primul cadru medical infectat. Unele unități hoteliere oferă toate serviciile – masă, curățenie, dezinfectare - dar avem și spații pentru care Primăria Capitalei asigură serviciile de catering, spălătorie, curățenie și nebulizare periodică a spațiilor. În total, pentru cazare și toate aceste servicii am alocat peste 3,5 milioane de lei.”

Contacteaza-ne!

3+2=