JURNAL DE PANDEMIE - EPISODUL 2

JURNAL DE PANDEMIE - EPISODUL 2

𝐓𝐑𝐄𝐈 𝐏𝐀𝐂𝐈𝐄𝐍Ț𝐈 𝐄𝐗𝐓𝐄𝐑𝐍𝐀Ț𝐈 𝐃𝐈𝐍 𝐒𝐏𝐈𝐓𝐀𝐋𝐔𝐋 𝐃𝐑. 𝐕𝐈𝐂𝐓𝐎𝐑 𝐁𝐀𝐁𝐄Ș, Î𝐍 𝐀𝐏𝐋𝐀𝐔𝐙𝐄𝐋𝐄 𝐂𝐄𝐋𝐎𝐑 𝐂𝐀𝐑𝐄 𝐈-𝐀𝐔 Î𝐍𝐆𝐑𝐈𝐉𝐈𝐓

Aplauze timide au răsunat, zilele acestea, în fața pavilionului B4 de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale ”Dr. Victor Babeș”, administrat de Primăria Municipiului Bucureşti prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București. Mai multe cadre medicale au ținut să-și manifeste bucuria pentru faptul că au putut să externeze trei pacienți, vindecați de COVID-19. Nu sunt primii, nu vor fi nici ultimii, sunt doar o foarte mică parte din cei 543 de pacienți externați vindecați de medicii de la Spitalul Victor Babeș.

Pacienta externată și filmată de asistentele din secția unde a fost internată, este din Dâmbovița și are 75 de ani. S-a îmbolnăvit în urmă cu mai bine de 10 zile și chiar dacă este considerată în grupa de risc maxim, cu ajutorul echipei medicale extrem de dedicate din spitalul aflat în prima linie în lupta cu noul coronavirus, a reușit să învingă și să plece fericită acasă. Despărțirea de cadrele medicale a fost una emoționantă și cu mulțumiri de ambele părți. Doamna vindecată nu mai contenea să mulțumească personalului medical pentru toată grija pe care i-au purtat-o, în timp ce asistentele o felicitau că pleacă acasă.

A fost apoi rândul altor aplauze, de această dată pentru doi soți din București, care la rândul lor s-au vindecat. Bărbatul este și el un erou al zilelor noastre, deoarece lucrează ca pompier.

Cei trei pacienți au plecat fericiți acasă. Nu vor uita experiența prin care au trecut. Nici cei din linia întâi, care au avut grijă de ei, nu și-au putut stăpâni bucuria datorată faptului că munca lor dă rezultate și salvează vieți. Își doresc să poată salva pe toată lumea.

Pavilionul B4 are în total 60 de locuri rezervate pacienților cu COVID-19. Cea mai mare dorință a cadrelor medicale din Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale ”Dr. Victor Babeș” este ca din toate pavilioanele dedicate exclusiv virusului SARS-CoV 2 să se externeze încet-încet toți pacienții. Să nu mai fie îmbolnăviri.

Iar asta depinde și de noi toți: să ținem cont de sfaturile autorităților, să ținem cont de regulile de igienă și să menținem distanțarea socială. Numai așa putem să ne ajutăm și noi între noi, dar și pe medicii și asistentele din prima linie.

Două povești cu final fericit, în clipul următor!

#SpitalePMB
#PrimaLinie
#PaciențiVindecați
#SpitalulVictorBabeș

 

Contacteaza-ne!