JURNAL DE PANDEMIE - EPISODUL 1

JURNAL DE PANDEMIE - EPISODUL 1

SACRIFICIUL CELOR DIN LINIA ÎNTĂI

Astăzi vă facem cunoștință cu un erou al zilelor noastre, sau mai bine zis cu o eroină. Un cadru medical, unul din miile care își fac meseria în prima linie a luptei împotriva pandemiei. Cu pasiune, cu grijă pentru pacient și fără pic de teamă pentru propria persoană. Se numește Eufrosina Șerban și este asistentă medicală la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale ”Dr. Victor Babeș”, administrat de Primăria Municipiului Bucureşti prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București.
Eufrosina este o luptătoare, o învingătoare și un om extrem de generos, care a avut grijă de zeci de pacienți bolnavi de COVID-19. Dar povestea ei nu se oprește aici. Eufrosina s-a îmbolnăvit, la rândul ei, fiind infectată cu noul coronavirus.

𝐀 𝐟𝐨𝐬𝐭 𝐨 𝐩𝐞𝐫𝐢𝐨𝐚𝐝ă 𝐝𝐞𝐬𝐭𝐮𝐥 𝐝𝐞 𝐠𝐫𝐞𝐚. 𝐀 𝐟𝐨𝐬𝐭 𝐟𝐨𝐚𝐫𝐭𝐞 𝐦𝐮𝐥𝐭ă 𝐦𝐮𝐧𝐜ă, 𝐚𝐥ă𝐭𝐮𝐫𝐢 𝐝𝐞 𝐜𝐨𝐥𝐞𝐠𝐢𝐢 𝐦𝐞𝐢 𝐝𝐢𝐧 𝐬𝐩𝐢𝐭𝐚𝐥 ș𝐢 𝐦𝐮𝐥𝐭 𝐬𝐭𝐫𝐞𝐬, 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐜ă 𝐞𝐫𝐚 𝐜𝐞𝐯𝐚 𝐧𝐞𝐜𝐮𝐧𝐨𝐬𝐜𝐮𝐭. 𝐀𝐩𝐨𝐢 𝐦-𝐚𝐦 î𝐦𝐛𝐨𝐥𝐧ă𝐯𝐢𝐭. 𝐍𝐮 𝐦𝐢-𝐚 𝐟𝐨𝐬𝐭 𝐟𝐫𝐢𝐜ă 𝐝𝐞𝐥𝐨𝐜. Ș𝐭𝐢𝐚𝐦 𝐜ă 𝐬𝐞 𝐩𝐨𝐚𝐭𝐞 î𝐧𝐭â𝐦𝐩𝐥𝐚 𝐚ș𝐚 𝐜𝐞𝐯𝐚, 𝐚𝐯â𝐧𝐝 î𝐧 𝐯𝐞𝐝𝐞𝐫𝐞 𝐜ă 𝐚𝐯𝐞𝐚𝐦 𝐠𝐫𝐢𝐣ă 𝐝𝐞 𝐛𝐨𝐥𝐧𝐚𝐯𝐢 𝐜𝐮 𝐂𝐎𝐕𝐈𝐃-𝟏𝟗. 𝐄𝐮 𝐚𝐦 𝐟ă𝐜𝐮𝐭 𝐨 𝐟𝐨𝐫𝐦ă 𝐦𝐞𝐝𝐢𝐞 𝐝𝐞 𝐛𝐨𝐚𝐥ă.”- Eufrosina Șerban, asistent medical Spitalul ”Dr. Victor Babeș”

Eufrosina are 47 de ani și 3 copii - 23 de ani, 15 ani și respectiv 7 ani. Evident, familia ei a fost extrem de îngrijorată la aflarea diagnosticului. Au vorbit la telefon zilnic. Și din fericire Eufrosina s-a vindecat.
𝐋𝐞-𝐚𝐦 𝐬𝐩𝐮𝐬 𝐜𝐨𝐩𝐢𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐜ă 𝐢𝐧𝐝𝐢𝐟𝐞𝐫𝐞𝐧𝐭 𝐝𝐞 𝐬𝐢𝐭𝐮𝐚ț𝐢𝐞, 𝐞𝐮 𝐥𝐞 𝐯𝐨𝐢 𝐬𝐩𝐮𝐧𝐞 𝐭𝐨𝐭 𝐭𝐢𝐦𝐩𝐮𝐥 𝐚𝐝𝐞𝐯ă𝐫𝐮𝐥 𝐝𝐞𝐬𝐩𝐫𝐞 𝐬𝐭𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐦𝐞𝐚. 𝐋𝐞-𝐚𝐦 𝐬𝐩𝐮𝐬 𝐭𝐨𝐭 𝐭𝐢𝐦𝐩𝐮𝐥 𝐜𝐮𝐦 𝐦ă 𝐬𝐢𝐦𝐭. 𝐍𝐮 𝐞 𝐜𝐞𝐯𝐚 𝐜𝐞 𝐩𝐨ț𝐢 𝐚𝐬𝐜𝐮𝐧𝐝𝐞 ș𝐢 𝐧𝐢𝐜𝐢 𝐧𝐮 𝐚𝐦 𝐯𝐫𝐮𝐭.”-Eufrosina Șerban, asistent medical Spitalul ”Dr. Victor Babeș”

Astăzi, la două săptămâni după ce a scăpat de virusul ucigaș, Eufrosina ne învață o nouă lecție de viață. Și este din nou demnă de toată prețuirea noastră. A mers, împreună cu alte două cadre medicale, la Centrul de Transfuzie Sanguină București, pentru a dona plasmă.
Este candidatul ideal pentru colectarea de plasmă hiperimună COVID-19, pentru că a învins boala și a dezvoltat anticorpi pentru SARS-CoV-2. Și astfel poate ajuta din nou la salvarea unor vieți, lucru pe care îl face fără nicio ezitare.
Plasma donată astăzi va fi utilizată în scop terapeutic pentru prevenirea infectării persoanelor vulnerabile sau cu risc de infectare. În plus, ajută și în tratamentul pacienților aflați în stare critică, intubați sau cu forme severe de pneumonie virală COVID-19.

„Am donat. M-am oferit să donez pentru că eu cred așa: 𝐃𝐚𝐜ă 𝐩𝐨ț𝐢 𝐟𝐚𝐜𝐞 𝐮𝐧 𝐛𝐢𝐧𝐞, 𝐟ă-𝐥 𝐜𝐮 𝐝𝐫𝐚𝐠. 𝐍𝐮 𝐬𝐞 ș𝐭𝐢𝐞 𝐧𝐢𝐜𝐢𝐨𝐝𝐚𝐭ă 𝐥𝐚 𝐜𝐢𝐧𝐞 𝐚𝐣𝐮𝐧𝐠𝐞 ș𝐢 𝐩𝐨𝐚𝐭𝐞 𝐨 𝐚𝐧𝐮𝐦𝐢𝐭ă 𝐩𝐞𝐫𝐬𝐨𝐚𝐧ă 𝐜𝐡𝐢𝐚𝐫 𝐚𝐫𝐞 𝐧𝐞𝐯𝐨𝐢𝐞 ș𝐢 𝐩𝐨𝐚𝐭𝐞 𝐟𝐢 𝐬𝐚𝐥𝐯𝐚𝐭ă.” - Eufrosina Șerban, asistent medical Spitalul ”Dr. Victor Babeș”

Eufrosina Șerban nu și-a văzut cei trei copii de mai bine de o lună și nici în următoarele două săptămâni nu va putea să fie aproape de ei. Deocamdată, locuiește într-unul dintre hotelurile puse la dispoziție de către Primăria Capitalei, prin ASSMB, pentru cazarea medicilor și asistenților din prima linie a luptei împotriva pandemiei de COVID-19.
Rămâne pe baricade, pentru că este nevoie de ea și mai sunt încă multe vieți de salvat!

VĂ MULȚUMIM, DOAMNĂ EUFROSINA ȘERBAN!

Contacteaza-ne!