”CANCERUL DE COL UTERIN, O PROBLEMĂ DE SĂNĂTATE PUBLICĂ ÎN ROMÂNIA”

”CANCERUL DE COL UTERIN, O PROBLEMĂ DE SĂNĂTATE PUBLICĂ ÎN ROMÂNIA”

Dr. Nicolae Gică, medic specialist obstetrică-ginecologie la Spitalul Clinic de Obstetrica-Ginecologie Filantropia Bucuresti, administrat de Primăria Municipiului Bucureşti prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, a vorbit la TVR1 în emisiunea Vreau să fiu sănătos despre profilaxia și screeningul cancerului de col uterin. 
”Cancerul de col uterin este o problemă de sănătate publică în România. Anual, se înregistrează un număr tot mai mare de cazuri, România situându-se pe primul loc în Europa la incidența acestei maladii”, a spus dr. Nicolae Gică. Medicul a evidențiat două aspecte ale problemei - profilaxia și screeningul, subliniind importanța vaccinului împotriva HPV, dar și a controalelor periodice. 
Infecția cu virusul HPV este una tranzitorie, nouă din zece femei care contactează virusul se vindecă, o problemă devenind infecția cronică, precursor al displaziei și, ulterior, al neoplaziei cervicale. 
Doctorul Nicolae Gică a subliniat că femeile fumătoare, cele cu imunitate scăzută și cele cu un stil de viață nesănătos prezintă cel mai mare risc de îmbolnăvire. 
#sanatate #spital #filantropia #assmb

 

Contacteaza-ne!

3+2=