SĂPTĂMÂNA MONDIALĂ A ALĂPTĂRII 1-7 AUGUST 2019

SĂPTĂMÂNA MONDIALĂ A ALĂPTĂRII 1-7 AUGUST 2019

 
 
07.08.2019
 
SPITALUL CLINIC FILANTROPIA NU MAI FOLOSEȘTE BIBEROANE PENTRU NOU-NĂSCUȚII LA TERMEN

Spitalul Clinic de Obstetrica-Ginecologie Filantropia Bucuresti, administrat de Primăria Municipiului Bucureşti, prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, a încheiat Săptămâna Mondială a Alăptării cu un eveniment dedicat viitoarelor mame. Aproape o sută de viitori părinți au fost invitați în amfiteatrul spitalului pentru a sta de vorbă cu specialiștii maternității. Tema principală: alăptarea și beneficiile laptelui matern nou-născut.

Dr. Vlad Dima, medic neonatolog, Director Medical Spitalul Clinic Filantropia:
"Hrănirea nou-născutului cu seringa e o etapă parcursă în cadrul spitalului pentru a încuraja alăptarea la sân. Tocmai de aceea, după 2014, Spitalul Filantropia a devenit spital prieten al copilului iar această distincție a fost acordată de Organizația Mondială a Sănătății. Dar pentru a primi această distincție a trebuit să facem anumiți pași. Iar unul dintre ei a fost să eliminăm biberoanele pe cât posibil, pentru nou-născuții la termen. Dar am auzit și declarații de genul: „Dar voi aici în spital sunteți așa săraci, de nu aveți biberoane pentru lapte?” Folosim biberoane doar în cazul alimentării prematurilor.”

Au luat cuvântul și părinții unui prematur care au explicat cum au reușit să facă trecerea de la biberon, imediat după naștere, la alăptatul la sân, ajutați de medicii din spitalul Filantropia dar și de un consilier în alăptare.

Ioana Maria Moldovan, jurnalistă și mamă la rândul ei, a povestit din propria experiență despre alăptare:
„În momentul în care am născut natural, am crezut că va fi foarte ușor să alăptez. Pui copilul la sân și gata, el știe ce să facă. Da, el știe, dar eu nu știam! Însă am primit ajutor și am reușit să alăptez. Am acum un băiat de aproape 1 an și 7 luni și încă îl alăptez. Alăptarea, pe lângă benefiicile nutritive, mai are un rol, acela de a crea o legătură extrem de specială între mamă și puiul ei.”

Medicii de la Spitalul Filantropia le-au convins pe viitoarele mame că laptele matern este cel mai hrănitor pentru nou-născuți, cel puțin în primele șase luni de viață.

Dr. Ilinca Tranulis, medic pediatru și consultant în alăptare:
„Reprezint Asociația Consultanților în Lactație din România și vreau să vă spun că Săptămâna Mondială a Alăptării este marcată anual, în peste 120 de țări din lume, din 1992 încoace. Și nu e doar o zi ci sunt șapte. De ce? Pentru că, potrivit unor studii, aproape 98 la sută dintre mame pot alăpta, cu ajutor și informații corecte. La nivel mondial doar 40 la sută din mame și reuseșc. În România, potrivit ultimului studiu efectuat în 2012, doar 12 la sută dintre femei reușesc să alăpteze exclusiv la sân, în primele șase luni de viață ale nou-născutului.

 

Participanții au primit, în urma unei tombole, cărți și produse de îngrijirea bebelușului.

01.08.2019

LAPTELE MATERN, PRIMUL DAR AL VIEȚII PENTRU NOU-NĂSCUȚI

Un eveniment deosebit organizat cu ocazia Săptămânii Mondiale a Alăptării de Primăria Municipiului Bucureşti și Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București a reunit la Teatrul Excelsior reprezentanți ai celor patru maternități administrate de Municipalitate, dar și actuali și viitori părinți. Tema dezbătută, într-o atmosferă relaxată, a fost alăptarea, o pledoarie pentru alimentația la sân și beneficiile alimentației cu lapte matern pe termen lung. Mamele au primit sfaturi despre tehnica alăptării de la specialiști neonatologi, medici și asistente de la cele patru maternități ale ASSMB: Spitalul Clinic de Obstetrica-Ginecologie Filantropia Bucuresti, Spitalul Clinic Prof. Dr. Panait Sirbu - Maternitatea Giulesti, Spitalul Clinic Nicolae Malaxa și Spitalul Clinic Dr. I. Cantacuzino, alături de cei ai AREPMF, Asociația de Pediatrie și Consultanță în Alăptare, Asociatia SAMAS Sanatate pentru Mame si Sugari, Asociației Mame pentru Mame, Asociatia Unu si Unu și Next Step.

Contacteaza-ne!

3+2=