PROIECT FINALIZAT - PROIECT ”TESTĂM PENTRU BUCUREȘTI!”
În contextul declarării pandemiei COVID-19 de către Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și a creșterii rapide a numărului de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2 în România, Primăria Capitalei a propus proiectul „TESTĂM PENTRU BUCUREȘTI!”, aprobat prin Hotărârea Consiliului General al Municipiului București nr. 198 din data de 11.05.2020
Obiectivul proiectului îl reprezintă limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2 în rândul populației Municipiului București - precum și a efectelor extrem de grave ale acestuia -, prin testarea PCR pentru virusul SARS-CoV-2.
Proiectul a fost elaborat având în vedere faptul că, până acum, în România s-a pus accentul pe testarea persoanelor simptomatice și a celor care au fost suspecte de infectare cu virusul SARS-CoV-2, pe baza criteriilor stabilite de Institutul Național de Sănătate Publică.
De asemenea, sublinem faptul că la momentul declarării pandemiei de COVID-19, în urmă cu aproape două luni, capacitarea de testare la nivel național era limitată. Aceasta și din cauza faptului că, în spitale, exista un număr redus de echipamente de testare de tipul RT-PCR. Această realitate a impus atât autorităților, cât și unităților sanitare, dezvoltarea rapidă a capacității de testare, prin achiziționarea de noi dispozitive medicale specifice.
În acest context, Primăria Municipiului București, prin ASSMB, a dotat Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale „Dr.Victor Babeș” și Institutul Național de Boli Infecțioase Prof. Dr. Matei Balș, cu patru aparate de testare RT-PCR.
Având în vedere necesitatea depistării și monitorizării persoanelor infectate cu virusul SARS-CoV-2, proiectul „TESTĂM PENTRU BUCUREȘTI!” prevede acordarea unui sprijin financiar în cuantum de 200 lei/beneficiar, pentru 11.000 de cetățeni ai Municipiului București care solicită, în mod voluntar, înscrierea în cadrul proiectului în vederea efectuării unei analize de testare RT-PCR.
Suma nu se plătește direct beneficiarilor, ci va fi decontată unitățílor sanitare publice sau private care vor fi afiliate în cadrul proiectului și care vor trebui să întrunească toate condițiile legale pentru desfășurarea acestei activități.
Unitățile sanitare autorizate pentru acest tip de testare sunt obligate de normele in vigoare sa transmită către Direcția de Sănătate Publică București rezultatele testării, aceasta fiind instituția abilitată să stabilească, prin anchetă epidemiologică, măsurile care se impun în cazul celor care vor ieși pozitiv la testare.
AFILIERE UNITATI DE SPECIALITATE - TESTARE PCR PENTRU DEPISTAREA INFECTARII CU VIRUSUL SARS-CoV-2 - PROIECT "TESTAM PENTRU BUCURESTI!"
- ANUNȚ IMPLEMENTARE PROIECT TESTĂM PENTRU BUCUREȘTI
- UNITATI AFILIATE PROIECT TESTAM PENTRU BUCURESTI
- Regulament proiect Teastam pentru Bucuresti
- RAPORT FINAL PROCES DE AFILIERE
- RAPORTUL INTERMEDIAR PRIVIND SELECTIA DOSARELOR DE AFILIERE
- Anunt demarare Procedura de afiliere unitati de specialitate in testare PCR
- Procedura de afiliere a unitatilor de specialitate in testare PCR
- Anexe Procedura de afiliere a unitatilor de specialitate
- Model Contract de afiliere a unitatilor de specialitate in testare PCT
Important: Dupa incheierea primei etape de afiliere (anuntare, evaluare, selectie, publicare), unitatile, publice sau private interesate, vor putea depune dosare de afiliere pe toata perioada de implementare a proiectului.
Detalii suplimentare: contactprograme@assmb.ro