Disable Preloader

CAMPANIA ”COPIII SĂNĂTOȘI AI BUCUREȘTIULUI” - EDUCAȚIE PENTRU SĂNĂTATE

CAMPANIA ”COPIII SĂNĂTOȘI AI BUCUREȘTIULUI” - EDUCAȚIE PENTRU SĂNĂTATE

În prima lună a campaniei ”Copiii sănătoși ai Bucureștiului” s-au desfășurat 400 de ore de educație pentru sănătate, în 95 de școli, din cele șase sectoare ale capitalei. Așadar, aproximativ 12.000 de elevi din clasele V-VI au învățat cum să-și protejeze sănătatea și cum să evite obiceiurile alimentare vicioase. 
Orele de educație pentru sănătate sunt susținute de medicii din cabinetele de medicină generală din unitățile de învățământ bucureștene. Lecțiile sunt interactive, cu prezentare de materiale informative care să trezească interesul elevilor. 
Prin această campanie, medicii transmit copiilor, dar și părinților, ce și cum trebuie să mănânce, câtă apă să bea, în funcție de vârstă și greutate, cât de importantă este prima masă a zilei, dar și cât de benefică este activitate fizică zilnică. 
Campania vine în sprijinul părinților cu Ghidul pentru părinți privind alimentația sănătoasă și activitatea fizică, postat pe site-ul ASSMB, la secțiunea Campanii > Campania „ Copiii sănătoși ai Bucureștiului” (http://assmb.ro/5943-2/). Tot pentru părinți, a fost postat și un chestionar de feedback care poate fi completat on-line și care va ajuta la evaluarea campaniei. 
Campania „Copiii sănătoși ai Bucureștiului” este inițiată de Primăria Municipiului Bucureşti și se desfășoară prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, în parteneriat cu Institutul Național de Sănătate Publică, Inspectoratul Școlar al Municipiului București și Federația Națională a Asociațiilor de Părinți - Învățământ Preuniversitar. Programul se adresează elevilor din clasele a V-a și a VI-a, din toate unitățile de învățământ de stat din Municipiul București, în perioada 4 martie-15 iunie 2019.

Trimite un mesaj

Adresă

Str. Sf. Ecaterina, Nr. 3, Sector 4, București | B-dul Dimitrie Cantemir, nr. 1, bl. B4, sc. 4, Sector 4

Numar de telefon

TEL: 021.310.10.59

FAX: 021.310.10.69