Disable Preloader

”ACTUALITĂȚI ÎN MEDICINA ȘCOLARĂ”, TEMA DEZBATERILOR LA CEL DE-AL X-LEA CONGRES NAȚIONAL DE MEDICINĂ ȘCOLARĂ ȘI UNIVERSITARĂ

”ACTUALITĂȚI ÎN MEDICINA ȘCOLARĂ”, TEMA DEZBATERILOR LA CEL DE-AL X-LEA CONGRES NAȚIONAL DE MEDICINĂ ȘCOLARĂ ȘI UNIVERSITARĂ

Societatea Medicilor din Colectivităţile de Copii şi Tineri a organizat în perioada 5-7 aprilie 2019, la Cluj-Napoca, cel de-al X-lea Congres Naţional de Medicină Şcolară şi Universitară. 
Evenimentul, având ca temă „Actualități în medicina şcolară”, a reunit medici şi asistente medicale din cabintele medicale din unităţile de învăţământ din întreaga ţară, cadre didactice universitare, reprezentanţi ai societăţii civile. Din București, au participat medici coordonatori ai cabinetelor de medicină școlară administrate de Primăria Municipiului Bucureşti, prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București.

 

Congresul a urmărit schimbul de idei şi informaţii referitoare la modul de îmbunătăţire a asistenţei medicale din unităţile de învăţământ, la rolul important al medicinii şcolare în prevenţie. Rolul medicinii școlare în cadrul sistemului de sănătate din România, rolul medicului de medicină școlară în identificarea și monitorizarea copiilor cu exces ponderal și obezitate, urgențele majore în cabinetul medical școlar au fost doar câteva din subiectele dezbătute de specialiștii prezenți la eveniment. 
Rețeaua de Medicină Școlară din București s-a bucurat de atentia participantilor prin prezentările medicilor A.S.S.M.B.: Dr. Camelia Casapu, Dr. Ileana Mateescu si Dr. Alexandru Zalana. 
Modul în care este organizată, la ora actuală, Rețeaua de Medicină Școlară din București a fost evidențiat și la Conferința Națională de Medicină Școlară, care a avut loc în decembrie 2018, la Palatul Parlamentului. Atunci, invitați din toată țara au declarat, la unison, că Rețeaua de Medicină Școlară din București e un model de bune practici care ar trebui implementat la nivel național. Capitala se mândrește cu o rețea de cabinete de medicină generală și stomatologică în continuă perfecționare datorită sprijinului primarului general, Gabriela Firea, care a pus copiii în centrul preocupărilor și a alocat un buget de 18 milioane lei medicinei scolare.
Dr. Turkes Ablachim, Director Medical Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București
”În anul 2012 rețeaua de Medicină Școlară a trecut în subordinea A.S.S.M.B. Sunt 448 de cabinete de medicină școlară generală, 150 de cabinete stomatologice și între acestea 9 cabinete medicale universitare și 13 cabinete medicale stomatologice. 250.000 de elevi sunt îngrijiți în cabinetele școlare din București și 119.000 de studenți. Când am pornit modernizarea în 2017 am găsit un deficit de personal de 70 la sută, personal medical nemotivat, supranormat. Nu existau medicamente şi materiale sanitare, bugetul pentru salarii era insuficient şi funcţionarea cabinetelor şcolare se realiza în condiţii improprii.”

Trimite un mesaj

Adresă

Str. Sf. Ecaterina, Nr. 3, Sector 4, București | B-dul Dimitrie Cantemir, nr. 1, bl. B4, sc. 4, Sector 4

Numar de telefon

TEL: 021.310.10.59

FAX: 021.310.10.69