• Spitalul Clinic Colţea are cel mai nou centru de radioterapie oncologică din România

  Spitalul Clinic Colţea are cel mai nou centru de radioterapie oncologică din România

  Spitalul Clinic Colţea are cel mai nou centru de radioterapie oncologică din România, dotat cu aparatură şi echipamente de ultimă generaţie, ce vor fi utilizate în tratamentul cancerului, a declarat managerul unităţii sanitare, Anca Roxana Lupu.

  Inaugurarea noului centru, dar şi a corpului A al Spitalului Clinic Colţea, clădire declarată monument istoric, care a fost renovată respectând vechiul plan al unităţii sanitare, a avut loc în prezenţa primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, a conducerii Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, a conducerii companiei Siemens, care a livrat echipamentele, şi a altor manageri de spitale.

  Centrul de radioterapie oncologică a fost dotat cu două acceleratoare lineare, care reprezintă cele mai recente echipamente de radioterapie instalate în România. Cele două acceleratoare reduc la minim radiaţia ţesutului înconjurător tumorii şi scurtează timpul necesar iradierii acesteia.

  În noul centru de radioterapie oncologică se pot trata tumori maligne atât din specialitatea oncologică – tumori solide, cât şi hematologie oncologică.

  “Cu ajutorul acestei investiţii, finanţate în totalitate de Ministerul Sănătăţii, sute de pacienţi cu afecţiuni maligne vor putea să fie preluaţi pentru tatament radioterapeutic de specialitate, descongestionând astfel fluxul mare de pacienţi din acest domeniu din Bucureşti şi chiar şi din ţară. Până în prezent, radioterapia cu accelerator linear putea fi efectuată în Bucureşti doar la Institutul Oncologic «Prof. Dr. Trestioreanu» din Şoseaua Fundeni, unde funcţionează două acceleratoare tot marca Siemens”, a spus managerul Spitalului Colţea.

  În urma lucrărilor, Spitalul Clinic Colţea, parte a proiectului pilot de administrare unitară realizat de Primăria Capitalei pentru spitalele municipalităţii, intră în rândul celor mai moderne unităţi sanitare din România.

  Primarul Sorin Oprescu a spus că toate spitalele din Bucureşti vor arăta precum Spitalul Colţea, pentru că vrea ca toate cele 18 unităţi sanitare ale municipalităţii să fie de top.

  “Ştim ce însemnă să stai de ani de zile în lipsă de bani. Mă bucur că aţi avut răbdarea să mergeţi înainte. Vrem ca toate cele 18 spitale ale municipalităţii să fie de top. Vă promit că toate spitalele vor arăta astfel, dar nu numai spitalele, ci tot Bucureştiul”, a spus primarul general Sorin Oprescu, menţionând că în spital se simte foarte bine.

  Directorul general al Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, dr.Marius Savu, a declarat că proiectul de reabilitare a Spitalului Colţea a început în urmă cu un deceniu, dar, din cauza unor probleme de comunicare, lucrările au fost oprite.

  “Primăria Capitalei a reuşit deblocarea proiectului de reabilitare, astfel că în curând vom putea inaugura în totalitate un spital vechi de 300 de ani, modernizat la nivelul mileniului III, care este plasat în centrul Capitalei şi care poate trata sute de bolnavi”, a spus Marius Savu.

  Proiectul este unic în România, atât prin dimensiunea istorică a ansamblului Colţea, cât şi prin derularea lucrărilor de renovare, reconstrucţie şi reechipare printr-un proiect la cheie realizat de către Siemens în calitate de contractor general.

  Istoria acestui aşezământ medical a început în anul 1704, când spătarul Mihai Cantacuzino a înfiinţat Spitalul Clinic Colţea. Tot aici a fost locul în care au profesat mari nume româneşti în domeniul medical legate de îngrijirea bolnavilor. Spitalul Clinic Colţea a fost, de asemenea, una dintre primele baze de învăţământ medical din România.

  La înfiinţare, unitatea sanitară nu avea decât 24 de paturi, 12 pentru femei şi 12 pentru bărbaţi.

  Leave a reply →
 • Posted by dorina on 3 decembrie 2013, 15:01

  Buna ziua,locuiesc in Milano de 11 ani,sunt asistenta la o clinica ,specialitatea Chirurgie poslispecialistica,am experienta am 52 de ani,si vreau sa ma intorc acasa.Ma intereseaza un post in Spital si informatii privind salariul si o camera(sunt din Comanesti).Multumesc-astept oferta D.tra!

  Reply →
  • Posted by Ema Diea on 28 ianuarie 2014, 13:34
   in reply to dorina

   Va rog scrieti-mi pe acest email in legatura cu dorinta dvs de va reintoarce intr-o pozitie de asistenta in Romania.

   Reply →
 • Posted by dorina on 3 decembrie 2013, 15:01

  Buna ziua,locuiesc in Milano de 11 ani,sunt asistenta la o clinica ,specialitatea Chirurgie poslispecialistica,am experienta am 52 de ani,si vreau sa ma intorc acasa.Ma intereseaza un post in Spital si informatii privind salariul si o camera(sunt din Comanesti).Multumesc-astept oferta D.tra!

  Reply →
 • Posted by Ene Roxana on 10 ianuarie 2014, 13:28

  Buna ziua ,sotul meu in momentul de fata, face chimioterapie si in paralel trebuie sa faca radioterapie ,are cancer la plamani stadiul III A ,neoperabil ,datorita pozitiei tumorii care a infasurat artera aorta si o parte din inima ,are39 de ani si suntem din Bucuresti .Va rog frumos spuneti-mi cum poate ajunge sa faca radioterapia la acest aparat de ultima generatie ,va multumesc si astept raspunsul dumneavoastra .

  Reply →
 • Posted by germinia mihai on 21 ianuarie 2014, 15:04

  Bună ziua,

  Vreau să știu și eu dacă la dumneavoastră se poate face radioterapie în apropierea ochiului astfel încât acesta să fie protejat.
  Vă mulțumesc și aștept răspuns de la dumneavoastră.

  Reply →
 • Posted by Monica N. on 28 ianuarie 2014, 14:32

  Buna ziua,
  Va pot oferi daca doriti informatii despre o clinica medicala in care se poate efectua radioterapie cu aparatura de ultima generatie. Ma puteti contacta la adresa mmonica.rom@gmail.com

  Reply →
  • Posted by Denisa on 16 ianuarie 2016, 10:15
   in reply to Monica N.

   Buna ziua,

   Tatal meu are 69 ani. Are cancer laringian pe partea dreapta. A facut in noiembrie 2016, 19 sedinte de radioterapie si chimioterapie la spitalul Fundeni. Insa nu mai este deplasabil si fiind in Militai, il putem aduce la spitalul Coltea. va rog mult sa-mi spunetila ce medic/procedura pentru a il transfera de la Fundeni la Coltea. Multumesc

   Reply →

Leave a reply

Cancel reply

Photostream