• Primarul General Sorin Oprescu și directorul general al ASSMB, Bogdan Gangură, au vizitat șantierele de la Spitalele Gomoiu și Foișor

  Primarul General, Sorin Oprescu şi directorul general al Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale, Bogdan Gangură, au  verificat, la sfârşitul lunii noiembrie, stadiul lucrărilor de construcţie de la spitalele „Victor Gomoiu” şi Foişor.

  Noile spitalele, care se află în administrarea Primăriei Capitalei, prin ASSMB, ar putea deveni funcţionale la sfârşitul anului 2015 sau începutul lui 2016.

  „Avem nevoie de un spital de copii în această zonă a Capitalei, care va reprezenta o alternativă pentru spitalul Grigore Alexandrescu. Acest spital este o mândrie pentru noi, mai ales că, în ultimii 30 de ani, nu s-a mai construit nimic în România”, a declarat Primarul General la Spitalul de Copii „Victor Gomoiu”.

  Noua clădire a Spitalului „Gomoiu”, de şase etaje, este construită în curtea actualei unităţi sanitare, aceasta funcționând într-un sediu vechi de aproape 100 de ani, respectiv într-o clădire de patrimoniu datând din 1927.

  Odată cu ridicarea noii clădiri, numărul paturilor de la „Gomoiu” va creşte de la 159 la 278, iar cel al sălilor de operaţie de la 2 la 10. Noua unitate medicală va avea, de asemenea, o secție de chirurgie cardiovasculară, cardiologie intervențională și cardiologie pediatrică, a precizat Primarul General.

  Spitalul va avea un spațiu verde de 3.400 de metri pătrați și o parcare cu 119 locuri, dintre care cinci pentru ambulanțe.

  Clădirea veche a Spitalului „Victor Gomoiu”, care are valoare arhitecturală, va fi consolidată și restaurată, urmând să fie legată de corpul nou printr-o pasarelă de sticlă, au mai explicat reprezentanții municipalității. Vechiul corp va deveni un centru de formare profesională pentru studenţi, rezidenţi şi specialişti, urmând să găzduiască săli de curs, de conferinţe, biblioteci, laboratoare etc.

  În ceea ce priveşte Spitalul Foişor, lucrările au avansat, fiind deja terminat un corp de clădire cu patru etaje. Potrivit managerului unităţii sanitare, conf dr. Cristian Stoica, noua clădire va fi dată în folosinţă cel mai târziu în februarie 2014.

  Primarul General a explicat că  Municipalitatea, prin ASSMB,  acordă o atenţie deosebită celor 19 spitale aflate în administrare şi că Spitalul Foişor reprezintă o unitate de referinţă în medicina românească de profil.

  „Avem în administrare 19 spitale. De atunci au trecut cinci ani şi jumătate, perioadă în care Municipalitatea a investit în aceste unități medicale 179 de milioane de euro. Nu mă refer numai la amenajări şi condiţii civilizate, ci şi la platourile tehnice din spitale, secţii de chirurgie, imagistică şi aparatură la standarde europene. În ceea ce priveşte spitalul Foișor, prin acest proiect, se vizează extinderea unităţii medicale, prin dublarea capacităţii de funcţionare, a numărului de paturi, a clinicilor medicale, a secţiei de anestezie şi terapie intensivă. La acestea se vor adăuga laboratoare centrale de investigaţii şi tratament, secţia de terapie recuperatorie, departamentul de imagistică  şi cel de urgenţe. Lucrările la acest spital au început în martie 2013 şi se vor finaliza spre sfârşitul lui 2015 sau începutul lui 2016″, a mai spus edilul şef Sorin Oprescu.

  Prin construcţiile noi (încă patru corpuri de clădire) se va mări capacitatea spitalului Foişor, va creşte numărul de paturi (de la 119 la 247), se va mări numărul sălilor de operaţie, de la 5 la 8 şi, prin crearea unor săli speciale de preanestezie, care vor perminte dinamizarea intervenţiilor chirurgicale, se va dubla numărul de operaţii care se efectuează anual.

  Leave a reply →

Photostream