Disable Preloader

Cursul ”Școala Părinților” 2019

Cursul ”Școala Părinților” 2019

„ŞCOALA PĂRINȚILOR”, UN PROGRAM GRATUIT ȘI EXTREM DE UTIL VIITORILOR PĂRINȚI DIN BUCUREȘTI

11 MAI 2019- ”ȘCOALA PĂRINȚILOR” DE LA SPITALUL CLINIC DR. I. CANTACUZINO S-A ÎNCHEIAT CU O TOMBOLĂ PENTRU VIITOARELE MĂMICI

La Spitalul Clinic Dr. I. Cantacuzino a avut loc, în weekend, o sesiune a cursului „Școala Părinților”, ocazie cu care peste 40 de viitori părinți au putut afla informații prețioase despre lăuzie, naștere, îngrijirea bebelușului și alăptarea nou-născutului. La finalul cursului toți cei prezenți au participat și la o tombolă iar o viitoare mămică a câștigat un premiu care a constat într-un colector de lapte matern, un set de tampoane de sân și o cremă cu lanolină. De altfel, astfel de premii se vor oferi la finalul fiecărui curs din toate cele patru maternități, administrate de Primăria Municipiului Bucureşti, prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, care organizează cursul gratuit ”Școala Părinților”.

Iuliana Pășălan, asistent-șef Secția Neonatologie de la Spitalul Clinic Dr. I. Cantacuzino le-a dat informații prețioase celor prezenți despre nașterea naturală, nașterea prin cezariană dar și despre cum arată bebelușul în primele ore de la naștere: ”Nu trebuie să considerați nașterea naturală extrem de dureroasă și greu de realizat pentru că nu este așa. Nașterea naturală trebuie să fie o opțiune, pentru că, în zilele noastre, sunt metode de analgezie și se poate naște natural fără mari dureri. În schimb, dacă aveți probleme medicale care impun cezariana, evident că nu e nicio problemă.”

Cursurile au loc, lunar, pentru al doilea an consecutiv, în maternitățile Spitalul Clinic Prof. Dr. Panait Sirbu - Maternitatea GiulestiSpitalul Clinic de Obstetrica-Ginecologie Filantropia BucurestiSpitalul Clinic Dr. I. Cantacuzino şi Spitalul Clinic Nicolae Malaxa.

Avem și câteva impresii de la viitorii părinți legate de proiectul ”Școala Părinților”: 
”În data de 08.05.2019, am participat împreună cu soțul meu la primul modul al cursului de puericultură, în cadrul Spitalului Clinic Filantropia. Vă felicit pentru organizarea acestor cursuri gratuite, în special pentru informațiile utile care ne-au fost comunicate.” – o viitoare mama
Majoritatea consideră că aceste sesiuni oferă cele mai bune sfaturi despre naștere, lăuzie, îngrijirea și alimentația nou-născutului, relevă datele prelucrate în urma completării chestionarelor care însoțesc cursul. Participanții primesc certificate de puericultură* și de absolvire. 
*Certificatele de puerticultură pot fi folosite conform Art. 6, Alin. (1), prevăzute în HG Nr. 244 din 10 aprilie 2000 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii concediului paternal nr. 210/1999. (viitorii tătici vor putea beneficia de 10 zile libere după nașterea bebelușului)

#PrimăriaCapitalei 
#ASSMB 
#InvestițieÎnSănătate

Trimite un mesaj

Adresă

Str. Sf. Ecaterina, Nr. 3, Sector 4, București

Numar de telefon

TEL: 021.310.10.59

FAX: 021.310.10.69