• Cel mai mare centru de cercetare medicală multidisciplinară din România va fi realizat la Spitalul Colentina

    Cel mai mare centru de cercetare medicală multidisciplinară din România va fi realizat la Spitalul Colentina, investiţia cu o durată de executare de nouă luni având valoarea de 20 de milioane de euro, bani proveniţi din fonduri europene.

    “Centrul va beneficia de dotare şi tehnologie de ultimă generaţie. În unitatea de cercetare vor fi realizate investigaţii de mare complexitate, printre care cele pentru depistarea precoce a cancerului, dar şi de monitorizare a efecienţei tratamentului acestei maladii care afectează tot mai multe persoane. Astfel, centrul va beneficia de un Pet CT şi un Spect CT, microscop electronic, echipamente pentru anatomia patologică şi de un centru de cercetare cardiologică ultramodernă”, a spus, vineri, directorul general al Administraţei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB), dr.Marius Savu.

    Lucrările vor începe luni şi vor dura nouă luni. În această perioadă vor fi realizate lucrări de reabilitare, consolidarea şi modernizare a clădirii în care va funcţiona noul centru de cercetare medicală.

    “Centrul va fi realizat în cadrul unui proiect de cercetare din fonduri europene obţinut de Spitalul Colentina”, a declarat Marius Savu.( 04.03.2011)

    Leave a reply →

Photostream